Türkmenistan parsiyel nakliyenin yapılması için karşılanması gerekli olan şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar;
araç içerisindeki yüklerin birlikte taşıma da uygun özelliklere sahip olması, yükler aynı rota üzerinde hareket etmesi ve aracın birden çok müşteri tarafından kullanımıdır.

Özbekistan parsiyel nakliye için ilk olarak birden çok müşteri tarafından araçlar kullanılmalıdır. Yükler aynı rota üzerinde hareket sağlamalıdır. Eğer yükler aynı rotada hareketi etmezse nakliye işlemi gerçekleştirilemez. Araç içerisindeki yüklerle beraber taşıma da uygun özelliklerde olmalıdır. Firmamızın ekipleri ilk olarak yük sahibi ile görüşme sağlar. Görüşme sonrasında yük incelemesi ücretsiz bir şekilde yapılır.

Yük incelemesi sonrası parsiyel nakliye için yüklenmekte ve araç belirlenmektedir. Güzergâhın belirlenmesi sonrasında fiyatta da anlaşmaya varılmaktadır. Arsilojistik ile anlaşma sonrasında nakliye günü ve saati belirlenir ve sırasıyla yükler alınır ve araç içerisine yerleştirilmektedir.

Parsiyel Hacim Hesaplama ve Taşımacılık Türleri

Türkmenistan parsiyel nakliye hacim hesaplama da taşımacılıkta çeşitli türler ön planda yer almaktadır. Başlıca parsiyel taşımacılık türleri şunlardır:

Karayolu parsiyel taşıma: Sıklıkla tercih edilen lojistik yöntemidir. Dağıtım, kara araçları kullanılarak RUT planlaması ile gerçekleşmektedir. Yüklemeler kapıdan veya depodan gerçekleştirilerek aynı noktalara indirilir.

Deniz yolu parsiyel taşıma: Konteyner veya açık yük olarak taşınmaktadır. Limanlarda dolum işlemleri yapılmaktadır.

Havayolu parsiyel taşıma: Yükleme işlemleri havalimanlarında ya da havaalanlarında yapılmaktadır. Gümrüklü yükler taşınabilir ve indirme de Arsilojistik ile buralara yapılır.

Editör: Mustafa YILDIRIM