“Tepebaşı’nda 254 Odunpazarı’nda 276 çevre ilçelerde ise 70 delegemiz var, il başkanlığı seçimlerinde 600 delege oy kullanacak, delegeyi ikna edebilen seçimi kazanır.” diye konuşan Arabacı, “Bizim delegemiz birinin söylemi ile oy vermez, sorumluluk sahibidir ve ikna olursa oyunu verir. Eskişehir’de 7 vekil olması durumunda 3, 6 vekil olması durumunda ise İyi Parti’den 2 vekil çıkarma hedefimiz var” dedi.

PARTİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

  Arabacı, “ Biz göreve talip olduğumuz gün dediğimiz gibi hiçbir şekilde ne milletvekilliği ne de belediye başkanlığı için aday olmayacağız, bizim bu tür makam planlarımız olmayacak, parti için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

MHP BİLECİK MİLLETVEKİLİYDİ

İYİ Parti’nin Kurucu Üyesi olduğunu ve Üst Kurul Delegeliği görevinin devam ettiğini anlatan Arabacı, “Uzun yıllardır siyasetin içindeyim, 1999 yılında MHP Bilecik Milletvekilliği yaptım, her zaman siyasetin içindeydim ve Bozüyüklüyüm ve 15 yıldır da ailemle birlikte Eskişehir’de yaşıyorum ve ticaret yapıyorum.” şeklinde konuştu.

NASIL BİR İL BAŞKANI OLACAK

Nasıl bir il başkanı olacak sorusunu da yanıtlayan Arabacı şöyle konuştu: “Bizim şiddetle birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, bu ihtiyaca yönelik bir yönetim kurulu oluşturuyoruz, yönetime; 3’te1 kendimizden 3’te 1 bize muhalif olanlardan ve 3’te 1’ini de başka partilerden gelenlerden yazıyoruz, bu arkadaşların eğitimleri, becerileri, sosyal alanları dikkate alınacak. Biz muhalif olanların da kendini yönetimde görmesini istiyoruz, biz herkesi değerli görüyor ve hak ettiği değeri veriyoruz, herkesi önemsiyoruz.”

EN STRATEJİK KONUMDA İYİ PARTİ VAR

Parti içindeki birlikteliği çok hızlı bir şekilde sağlamak istediklerini belirten Arabacı, şunları söyledi: “Bakın genel seçim çok yakın ve ülkenin kaderinin oylanacağı bir seçim bu. Ve çok önemli. AK Partinin ömrünün uzun olmasının nedeni muhalefetin zayıf oluşuydu İyi Parti’nin siyasete girmesiyle AK Parti zayıflamaya başladı. Parti kurulduğu günden bu yana günden güne büyüdü ve güçlendi. 6’lı masa ile birlikte inşallah AK Parti iktidarının bitmesine de büyük katkı vereceğiz. 6’lı masada en stratejik konumda İyi Parti bulunuyor, bu seçimlere bizim de katkımızın olmasını çok önemsiyoruz.”

YEREL SEÇİMDE…

Eskişehir’de azami oy alacaklarına inandıklarını söyleyen Hüseyin Arabacı, “Eskişehir’de seçmen AK Parti gelmesin diye oy veriyor, adaya bakmıyor belki. Eskişehir için yerel seçimlerde bir ittifak içinde olursak ona göre çalışacağız, ittifak içinde olmazsak o zaman 3 belediye ye de talip olacağız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM