OTEL KAPI KİLİT SİSTEMLERİ

Günümüzde otel kapı kilit sistemleri pansiyonlarda, butik otellerde, tatil köylerinde ve en lüks oteller başta olmak üzere konaklama sektörüne yüksek teknoloji sayesinde kattığı prestij ve kolaylıklar sebebiyle tercih edilmektedir. Birçok konuda avantajları olan otel kapı kilit sistemleri sağlamlık, güvenlik, kontrol kolaylığı, rahat erişim, müşteri konforu gibi etkenler göz önüne alınarak üretilmektedir. Otel kapı kilit sistemlerinin önde gelen ve en lüks otellerde kullanılan gustavo otel kapı kilit sistemleri estetik tasarımlara ve yüksek güvenlik standartlarına uygun özelliklere sahip olan kartlı kilit sistemleri, lüks otel odalarının vazgeçilmezi olur. Yönetilebilirliği ve konforu ile beğenilerin kazanan bu sistem otel işletmelerinin ilk tercihleri arasında yer alır. Akıllı geçiş deneyimi sunan bu ürünler yüksek teknoloji ve değişik materyal ve kilit mekanizmaları sayesinde hatasız çalışmaktadır. Temic ve Mifare kart okuyan bu mekanizmalar Pil ile çalışmaktadır. Orijinal pilleri ile ortalama 25.000 geçişe imkan sağlamaktadır. Ayrıca son geçişlerde sizlere uyarı vererek pilin değiştirilmesi gerektiği bilgisini vermektedir. Bu sayede aksaklık yaşamamanız açısından tedbir almanızı sağlamaktadır. Üstelik pili bitmiş olsa dahi anahtar ile açılabilmektedir.

Temic ve mifare kartlar farklı teknolojilere dayanır, ancak kapı erişim kontrolü için az çok aynı işlevleri sağlarlar. Akıllı kartlar bol miktarda ek bilgi içerebilir. Akıllı kartla, kart sahibi sadece odalarına girmekle kalmaz, aynı zamanda oteldeki tüm faturaları tek bir yerde toplamak için bu kartlara kontör yüklenerek müşterilerinizin yapacağı aktivitelerde para yerine kullanmasını sağlayabilirsiniz. Restoran gibi ücretli hizmetleri de kullanabilir. Bu, finansal yönetimde yardımcı olur ve kullanıcı deneyimini artırır.

Otel kartlı kapı kilidi, her kapıya monte edilen ve belirli zaman aralıklarında belirli kapıları açmak için programlanabilen kapı kart okuyucuları ile kullanılır. Modern otel erişim yönetim sistemleri, kapı kilitlerinde kullanılan mifare kart ile kullanabileceğin okuyucu ve yazılımlarla bir grup kullanıcıyla gruplandırmayı, aynı gruba erişim sağlamayı ve aynı zamanda kapıyı kimin açtığı ile ilgili bir denetim izinin yapılmasını sağlar. Örneğin, bir grup otelin lobi kapısını veya personel tuvaletlerini açmak için gün içinde belirli bir süre içinde giriş yapılacak şekilde ayarlanabilir. 

Yeni nesil otel kartlı kilit sistemleri, misafirlerinize yüksek kalite standartlarında konaklama imkanı sunar. Güvenlikten ödün vermeyen bu ürünler, giriş çıkışları kontrol altında tutarak hem işletmelere hem de müşterilere kolaylıklar sağlar. İleri teknolojiler ile zenginleştiren kartlı kapı kilidi kullanıcı ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanır. Anahtar kaybetme, odaya girerken zaman kaybetme, güvenlik açığı başta olmak üzere birçok sorunu geride bırakan bu ürünler sayesinde sadece doğru kart okutulduğunda çalışabilen bu sistemler sayesinde tanımlı kartlar dışında yabancı kişilerin oda girişleri engellenmiş olur.  Dilerseniz kartların üzerine logonuzu ve oda numaralarınızı baskı yapabilirsiniz. 

Otel kapı kilit sistemlerini kullanırken yetkili olan resepsiyon görevlisi müşterinize verilecek olan kartı belirler. Yazılım üzerinden müşterinizin konaklayacağı süre boyunca açabileceği şekilde ayarlayıp kart kodlayıcı sayesinde müşterinizin hangi tarih aralığında odayı kullanabileceğini kartın içine yazar. Bu saye de müşteriye verdiğiniz kart sadece belirlediğiniz tarihe kadar kapıyı açacaktır. Kartın kaybolması veya çalınması durumunda yazılım üzerinden kolaylıkla kartı devre dışı bırakabilir müşteri için yeni bir kart tanımı oluşturabilirsiniz.  Dilerseniz kat görevlileri için katlardaki kapıları açacak kat kartı veya tüm kapıları açacak master kart oluşturabilirsiniz.  Müşteriniz ayrıldığında aynı kartı diğer müşterileriniz içinde binlerce kez kullanabilirsiniz. Sadece sisteme kayıtlı olan kart ile aktif hale gelen otel kartlı kapı sistemleri sadece kullanıcılara değil işletme sahiplerine de önemli derecede kolaylıklar sağlamaktadır. Zahmetsiz bir şekilde otel odasına giriş yapılmasını sağlayan kartlı kapı kilidi, konforlu bir deneyim kılar. 

Otel kapı kilit sistemleri kullanılan odalarda, Energy saver müşterinin kendisi için kodlanmış olan kartı takması ile birlikte devreye girer. Müşteriye kolaylık, işletme sahiplerine büyük tasarruf sağlayan, enerji saver bakım gerektirmeyen yapısı ile 5 volt gibi düşük bir enerji ile devreye girmektedir.  Bu kart sayesinde oda içerisinde her şey devreye girerek çalışır duruma gelmektedir. Bu sistemin sunduğu birçok yararı bulunmaktadır. Müşteri odadan çıkarken kartını alması durumunda otel odalarının içerisinde bulunan klima, kettle, televizyon, aydınlatma gibi elektrik ile çalışan araçlar kapanacaktır. Bu sayede gereksiz masraftan kurtulmanızı sağlayacaktır. Bu sayede büyük oranda enerji tasarrufu sağlanır. Herhangi bir olumsuzluk durumunda kart devre dışı haline gelerek otomatik olarak elektrik tüketimini kesmektedir. Oluşacak riskleri ortadan kaldırmaktadır. Güvenlikli olduğu için başka kartlarla çalışmamaktadır. 







 

Editör: Mustafa YILDIRIM