Töre, 128 okulda, 875 sınav salonunda toplam 10 bin 73 öğrenci sınava katılacağını belirtirken, 4 öğrencinin evde, 1 öğrencinin ise hastanede sınava gireceğini söyledi. Gerçekleşecek sınavda il genelinde 23 kurye, 1648 görevli (bina sorumlusu, öğretmen, salon başkanı vb.) bulunacağını belirten Töre sözlerine şöyle devam etti: “İlimiz genelinde sınav yapılacak olan okullarımızdan 100 tanesi emniyet bölgesinde, 28 tanesi jandarma bölgesinde yer almakta olup güvenliğin sağlanması açısından 1214 emniyet ve jandarma personeli görev almaktadır. Ayrıca sınav yapılacak okullarda dersliklerin kontrol çizelgesi oluşturularak bu çizelgeler doğrultusunda il ve ilçe yöneticileri sınav yapılacak okulları ziyaret ederek gerekli kontrolleri gerçekleştirmiş ve bu okullarımızın sınava hazır olduğu tespit edilmiştir.”
8. SINIF MÜFREDATI AĞIRLIKTA OLACAK
Töre, Pandemi sürecinde yaşanan ders açıklarını gidermek için ilk kez Destekleme ve Yetiştirme Kursları yaptıklarını aktararak, sınavda 8. sınıf müfredatının daha ağırlıklı olacağının altını çizdi ve bu anlamda öğrencilerin içlerini ferah tutmasını istedi. 
GÖRME VE İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN KILAVUZ 
Türkiye Genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan kılavuzlara, bu yıl ilk kez görme ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için erişilebilir kılavuzlar eklendiğinin müjdesini veren Töre, görme yetersizliği olan öğrenciler için 'sesli betimleme' ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için ise 'işaret dili' ile düzenlemeler yapılarak erişime sunulduğunu belirtti. Töre; “Sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında önceki yıllardan farklı herhangi bir değişiklik yoktur. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek olup öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacaktır. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacaktır. Öğrencilerimiz en geç saat 09.00’da okullarında bulunmalıdır.” dedi   
Sınav sonuçlarının 30 Haziran 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edileceğini söyleyen Töre, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınav ile ilgili açık konuların tespit ettiklerini, bilgilendirmeye yönelik hazırladıkları videoları da veliler ve öğrencilere ulaştırdıklarını belirtti.

Editör: Mustafa YILDIRIM