Ankara merkezli yayın yapan Gümüşhane Vizyon dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Gümüşhane’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’ Gümüşhane’de gerçekleştirildi.

Eskişehir’de sosyal sorumluluk projeleri ve yapmış olduğu kültürel faaliyetlerle öne çıkan Gümüşhaneliler Derneği’de ödül alan kuruluşlar arasındaydı.

Ödülü Sayıştay Üyesi Aydemir Tunç’un elinden alan Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği Başkan Vekili Hüseyin Turhan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi.”Eskişehirden Bin Km. uzaklıktan gelip sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz. Eskişehirli dostlarımızın hemşerilerimizin selamlarını getirdik. Dernek faaliyetlerimizde Anadolunun iki kadim kenti Eskişehir ve Gümüşhane’nin çok benzer yönleri var. Özellikle iki kentin ortasından geçen adeta koynundaki gerdanlık ‘Porsuk ile Harşitin dostluğu ve kardeşliği ‘ adına bu ödülü alıyoruz. Bizlere bu ödülü layık gören Vizyon Dergisine ve ankette oy veren vatandaşlarımıza  yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Eskişehirde  bu ödülle yaptığımız işlerin doğru olduğunu ve iki şehir arasındaki dostluk kardeşlik köprülerinin sağlam temeller üzerinde bulunduğunu görmüş olduk.”

Bu yıl 3.sü düzenlenen ve ilk kez Gümüşhane’de Ramada otelde gerçekleştirilen ödül töreninde anket yöntemiyle yapılan çalışma sonucu 19 ayrı kategoride vatandaşlar tarafından belirlenen isimlere ödülleri verilirken, 21 isme de "Gümüşhane'ye değer katanlar" kategorisinde plaket takdim edildi.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay’la birlikte yılın onur ödülü alan üç isimden birisi olan Adalet ve Milli Savunma eski bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu’nun da aralarında bulunduğu ödül törenine katılım yoğundu.

                                                                                                                                                                   

Editör: TE Bilişim