Saç ekimi ameliyatı, saçın çok olduğu bir bölgeden saç köklerinin, saçın seyrek veya kel olduğu bir alana alınmasını içerir. Bu teknik ile doğal ve yoğun bir görünüm elde edebilirsiniz.

Saç kökleri ve saçlar, zımba veya neşter adı verilen boru şeklindeki bir aletle başın bir kısmından alınır. Saç daha sonra kafa derisinin kel bölgelerindeki küçük deliklere veya kesiklere ekilir. Çoğu durumda, istenen yoğunluğa ulaşmak için birden fazla ameliyata ihtiyacınız olacaktır.

 Saç Ekimi ile Neler Beklenir?

Ekilen saçlar genellikle ekimden sonra dökülebilir, ancak ekilen saç kökünde yeni saçlar çıkacaktır. Ama yeni saçların çıktığını görmek biraz zaman alabilir. Tedavi edilen bölgedeki saç yoğunluğunun başarısı ve derecesi ekim sonrası sağlıklı saç köklerinin sayısına bağlıdır. İstediğiniz saç yoğunluğuna ulaşmak için birden fazla ameliyata ihtiyacınız olabilir. Ameliyatlar arasındaki iyileşme genellikle birkaç ay sürer. Saç ekimi ameliyatı, kafa derisinin kel bölgelerini kapatmak için kullanılır. Ayrıca saç ekimi fiyatları kişilerin bütçesini zorlamaz.

Saç Ekimi ile Verimlilik

Verimlilik, saç yoğunluğunun başarısı ekim sonrası sağlıklı saç köklerinin sayısına bağlıdır. Saç ekimi ameliyatının riskleri de olabilir. Enfeksiyon, yara izleri, aşırı kanama bunlardan bazılarıdır.

Küresel kellik istatistikleri, 25 yaşındaki dört erkekten birinin kellikten mustarip olduğunu söylüyor. 50 yaş üstü erkeklerin yarısı keldir ve yaşlılıkta bu oran %98'e çıkmaktadır. Ülkemiz aynı zamanda dünyada en yüksek alopesi oranına sahiptir. Ayrıca ekim işlemleri için Neo Hair Transplant sitesine de ayrıca göz atabilirsiniz.

Ancak aynı zamanda, Türkiye’de kelliğin evrimine bakılırsa, kayda değer bir artış eğiliminden daha fazlası görülür. Vakaların %98'i esas olarak erkekleri etkileyen kalıtsal saç dökülmesinden kaynaklanır. Stres, kötü beslenme veya hormonal değişiklikler de dökülmeyi etkiler. Genç erkekler ve kadınlar, güvensizlik, stres, kaygı ve hatta depresyon gibi psikolojik sonuçları olabilecek bir sorundan muaf değillerdir.

Saç dökülmesinde önemli faktör genetiktir. Ancak stres, yetersiz beslenme veya hormonal değişiklikler de saç dökülmesini etkiler.

Kelliğe çözüm arayışında, cerrahi müdahale veya yanlış uygulama korkusu ya da yanlış bilgilendirme ile körüklenen bu tür "estetik turizme başvuran ülkelerde birçok şüphe ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca saç ekim kliniği ile başarılı sonuçlar elde edilir.

Her Durumda Saç Ekimi Yapılabilir Mi?

Saç dökülmesinin farklı türleri vardır ve saç ekimi her zaman çözüm olarak önerilmemektedir. Hastanın uygun bir aday olup olmadığını doğrulamak için uygun bir teşhis koymak önemlidir. Saç ekimi kalıcı bir çözüm müdür? Evet, saç ekimi kesin çözümdür. Ancak ekilen saçlar dökülmese bile orijinal saçların dökülmeye devam edebileceği unutulmamalıdır.

Hangi Saç Ekimi Teknikleri Vardır?

Kapsanan ana teknikler FUTT, FUE veya Sapphire ve DHI'dir. FUTT, başın arkasından bir deri şeridinin çıkarılması ve ardından bu şeritten foliküler ünitelerin alınması işlemidir.

FUE tekniği, donör bölgeden her bir folikülün birkaç milimetre çapında bir zımba kullanarak çıkarılmasına dayanır. Neşter, köklerin ekileceği kafa derisinde kesiler yapmak için kullanılır. Ayrıca ekim işlemleri için Neo Hair Transplant sitesine de ayrıca göz atabilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

Editör: Mustafa YILDIRIM