Sapanca bungalov evler, her yaştan insan için benzersiz bir tatil deneyimini teşvik ediyor. Son dönemlerin popüler tatil yapılarından olan bungalov evler, Sapanca’da harika bir tatil geçirmek isteyenler hitap etmeyi başarıyor.

Sapanca Bungalov Evler Nedir?

Bungalov kelimesi, 19. yüzyılda Bengal tarzında inşa edilmiş evlere atıfta bulunan Hintçe bangla kelimesinden gelmektedir. Bangla, alçak çatılı ve etraflarına verandalar inşa edilmiş sazdan çatılı evlerdi. Bugün insanların bildiği şekliyle bungalov tarzı bir ev, İngiliz sömürge yöneticilerinin yaz tatillerini inşa etmek için bu klasik Hint mimarisi tarzını uyarlayarak, bir evin tüm tipik odalarını bir oturma odasının etrafında bir katta düzenleyerek merkezi olması için yaratıldı. Tarz ilk olarak Avrupa'da bir tatil yeri olarak popüler oldu ve Amerika'ya 1879'da William Gibbons Preston Cape Cod'daki Monument Beach'te inşa edilecek iki katlı bir versiyon tasarladığında geldi. İlerleyen zamanda ise bütün dünyaya yayıldı. Günümüzde de Sapanca bungalov evler oldukça meşhur.

Evin sıcak iklimlerdeki stil kökleri, ısıyı azaltan özelliklerinin çoğunu açıklar. Bu evler genellikle tek katlıdır, ancak bazı varyasyonlar bir buçuk kat yüksekliğindedir, yani iki katlıdır, ancak ikinci kat zemin kattan daha az alanı kaplar. Geniş saçaklı alçak çatılara sahiptirler. Bütün bir evi tek bir katta oluşturmak için gereken büyük temel, geniş bir yüzey alanına sahip bir çatı anlamına gelir; bu nedenle bu evlerin çatı katları yazın aşırı ısının çoğunu emer. Geniş balkonlar, stilin ayırt edici özelliği olarak kabul edilir. Sağlam, iyi yerleştirilmiş şöminelere yol açan taş şömineler, evlerin bir başka favori özelliğidir.

Sapanca Bungalov Evler Herkese Hitap Ediyor

Sapanca bungalov evler, her yaştan insanın beğenisini toplamayı başarıyor. Yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere hemen herkesin sevdiği bungalov evler, konforlu bir tatil deneyimi vadediyor. Sapanca’da konumlanan bu evler, aynı zamanda doğa ile iç içe bir tatil sağlıyor. Bu sebeple de huzurlu ve keyifli bir tatil için en iyi seçimler arasında yer alıyor. Aynı zamanda ekonomik olmalarından dolayı da popüler.

Editör: Mustafa YILDIRIM