Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümüne özel olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi tarafından düzenlenen “Bilim Gösterisi” büyük ilgi gördü. Burada konuşan Başkan Büyükerşen, “Şehrimizden çıkacak birçok bilim insanı geleceği şekillendirecek. Gelecek Eskişehir’den geçecek” dedi. 

        Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında birbirinden özel etkinliklerle kurtuluş coşkusunu yaşattı.

     Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından da izleyicilere Türk bayrağı dağıtıldı.

    Başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e her yaştan bilimseverin büyük bir ilgiyle takip ettiği etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve belediye bürokratları da katıldı.

    Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu, akabinde okunan İstiklal Marşı sonrası gösteriye geçildi. Gösteri sırasında çocuklar büyük heyecan yaşarken, her yaştan bireye bilimi sevdirmek için çalışan Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi görevlilerinin sunumu büyük beğeni topladı.

       Burada bilimseverlere hitap eden Başkan Yılmaz Büyükerşen, “Çocuklarımızın eğitimini güçlendirmek için hep birlikte onlara özel etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımız için özel merkezler açıyoruz. Masal Şatomuz, çocuklarımızın hayal güçlerini güçlendirirken, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evimiz de bilim konusunda çocuklarımıza çok önemli bir hizmet veriyor. Tabi bunun yanı sıra Hayvanat Bahçemiz ve Çocuk Hakları Birimimiz gibi merkezlerimizde de çocuklara yönelik çalışmalarımız sürüyor. Her konuda örnek bir şehrimiz var. İnanıyorum ki, şehrimizden birçok bilim insanı da geleceği şekillendirecek. Gelecek Eskişehir’den geçecek. Bilime olan ilginize teşekkür ediyor, tekrar şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutluyorum” dedi.

   Etkinlik sonunda ellerde Türk bayrakları ve hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile gösteri tamamlandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM