SEO arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Arama motoru optimizasyonu sayesinde

web sitenizin Google da daha iyi sıralarda gözükmesini sağlayabilirsiniz. SEO organik yollar ile

sıralama artışı kazanmanızı ve trafik miktarınızda yükseliş elde etmenizi sağlamaktadır.

E-Ticaret SEO sayesinde satılacak ürünlerinizi ön plana çıkarabilirsin. Aynı zamanda kurumsal SEO ile de hizmetlerinizi Google da daha üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO hizmeti nedir, nasıl yapılır sorusunu site içi SEO ve site dışı SEO olarak iki grupta inceleyebiliriz. SEO uzmanlarımız iç ve dış SEO konusunda her zaman profesyonel hizmet sunmaktadır. Site içi SEO’nun amacı sitenizin arama motorları tarafından kolayca taranabilmesi için yardımcı olmaktır.

İç SEO çalışması yürütülürken 8 ana madde dikkate alınır.

·         Site içi parametrelerinin SEO’ya uygun olması

·         H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 başlık etiketlerinin doğru şekilde kullanılması

·         URL yapısı SEO uygun olması

·         Site içeriğinin özgün bir şekilde hazırlanmış olması

·         Görsel açıklamalarının düzgün bir şekilde yapılması

·         Tüm cihazlara uyumlu tasarım tercih edilmesi

·         Web sitesinin yüklenme hızı

·         Dahili link bağlantılarının doğru ve düzenli şekilde kullanılması

Site dışı Seo işlemlerinin başında backlink çalışması önemli bir alana sahiptir. Backlink çalışması marka görünürlüğü ve bilinirliğini artırmak üzere yapılır. Backlink geri bağlantı olarak da adlandırılır. Backlink çalışması yanı sıra dış SEO uygulamasında yapılan diğer işlemler şu şekildedir;

·         Sosyal medya çalışmaları

·         Dijital PR çalışmaları

·         Google ADS reklamları

·         Video reklamlar

·         E-posta ve SMS pazarlama

SEO Danışmanlığı Nedir?

SEO danışmanlığı site için arama motoru optimizasyonu yaparak sitenin performans ve

görünürlüğünü arttırmak için hizmet veren kurumların yapmış olduğu iştir. SEO danışmanlığı yapan kişiler ya da firmalar iç ve dış SEO çalışmalarını yerine getirir.

SEO danışmanlığı yapan kişi ya da kurumlardan SEO hizmeti alabileceğiniz gibi SEO için yapmanız gereken işlemleri de öğrenebilirsiniz.

SEO danışmanlık hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta SEO danışmanının siteniz için hangi işlemleri yapıyor bilmeniz gerekir. SEO danışmanlık hizmeti alacağınız firma da çok önemlidir. İşini iyi yapan kurumsal firmalar ile çalışmanız size birçok artı kazandıracaktır.

SEO Fiyatları

SEO fiyatları rekabet içinde olduğunuz sektöre göre farklılık gösterir. Rakip firma olarak adlandırılan site iç ve dış SEO çalışmasında ne kadar güçlü ise sıralamada üstlere çıkmanız o kadar zor olduğundan fiyat politikası da değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda anahtar kelime zorluğu da fiyatı etkiler.

SEO fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör ise SEO hizmeti alacağınız SEO ajansının tecrübesidir.

SEO hizmeti alırken mutlaka kurumsal firmalar ile çalışmalısınız. SEO hizmeti konusunda aklınıza takılan her türlü soruyu SEO danışmanı arkadaşlarımız ile paylaşabilir istediğiniz zaman Google SEO hizmeti alabilirsiniz.

Tüm SEO çalışmalarınızda Tox Media olarak uzman ekip üyelerimizle şirketinizin ihtiyaç duyduğu SEO çalışmalarınızı sizin için yürüteceğiz.

Editör: Mustafa YILDIRIM