Ses yalıtımı günümüzde yaşam alanlarının en büyük problemlerinden biri olarak artık görülebilir. Yeni yapılarda kullanılan ince duvar ses yalıtım problemini oluşturmakla beraber insan sağlığını da artık tehlike altına almaktadır. Evimizde otururken dışarıdan gelen sesler ya da bir işletmenin çıkarttığı yüksek seslerin çevreye yaydığı rahatsız edici sesler veya otomobilimizin içine aldığı gürültü. Bu ve bunun gibi sebepler bizlere ses yalıtımı yaptırmayı kaçınılmaz kılıyor. Sizlerde aşağıdaki ses yalıtımı ürünlerinden sizlere uygun olanını seçebilirsiniz. Bina yapımı sırasında inşaat akustiği uygulaması yapılmaması ve yapıların son halinde hacim akustiğine dikkat edilmemesi durumunda kullanılması gereken birçok farklı ürünümüz mevcuttur. Ses izolasyonu ve yankı yalıtımı ayrı konulardır. Birinde titreşimli ve gürültülü ses geçişleri engellenmesi istenirken diğerinde yankı echo gibi düşük ama rahatsız edici ses frekanslarının önlenmesi istenir. Ortak duvar, katlar arası tavan, zemin parke ve şap altı, ortam içinde olmakla beraber daha birçok alanda Ses Yalıtım Malzemeleri kullanabilirsiniz.

Ağır epdm ses bariyeri, ahşap yongalı panel, heraklith çimento katkılı levha, ahşap yünü, akustik ahşap pan, akustik ses yalıtım paneli, akustik levha, izolatör (şaft duvarı, mekanik oda, konut - ofis duvar/tavanları ve konferans salonu, sinema gibi sosyal mahallerin ses yalıtımlı duvar/tavan imalatında kullanılabilir.) mantarlı kauçuk şilte, kauçuk levha, akustik ses geçirmez kapı, kauçuk tabanlı akustik halı, jeneratör kabini üretimini, perakende ve toptan olmak üzere satışını ve uygulamasını yapmış olduğumuz ses yalıtım malzemeleridir. Ses Yalıtım Malzemeleri yankıyı, titreşimi ve gürültüyü engellemeye yarayan farklı ürün çeşitliliğini barındıran ürünlerin genel terimidir. Ürün grupları duvar, zemin, tavan ve ortam içerisinde kullanmaya uygundur. Makine dairelerinden gelen ve yangın yalıtımının önemli olduğu bölgelerde yapılacak ses izolasyonu uygulamalarında yanmaz ses yalıtım süngerleri kullanılmaktadır.

Yanmaz süngerler açık gözenekleri sayesinde ses yutumu sağlayan ürünlerdir. Yüksek seviyeli seslerin yalıtımında tek başlarına kullanılmazlar. Bu gibi durumlarda birkaç yalıtım ürününün bir araya getirilmesi ile en üst yüzeyde yanmaz sünger kullanılmaktadır. Yanmaz süngerler direk duvara uygulandığında düşük seviyeli seslerin yutumu, yankı yalıtımı ve ortam ses kalitesi arttırma görevi görürler. Ses yalıtımı yapmak için kullanılan Ses Yalıtım Malzemeleri Rahatsız edici sesleri ortadan kaldırarak ortam akustiğini dengeler veya ortamdaki sesin dışarıya çıkmaması için ses kesici özelliği bulunur. Özellikle yerleşim yerlerinde bulunan apartman dairelerinde ortak komşu duvarı, tavan ve yan cephe duvarlarından rahatsız edici seslerin veya titreşimlerin. Konut, ofis, plaza, şantiye, mağaza, fabrika, kafe, restoran gibi ses ve gürültü kirliliğinin yoğun olduğu alanlarda da tercih edilir. Ses ve gürültünün iç içe karıştığı yankı sorunlarını en aza indirmek için üretilen ses yalıtımı malzemeleri, ses dalgalarını engelleyerek gürültüyü çıktığı anda emerek azaltarak. Birçok malzemeden oluşan yalıtım malzemeleri, kullanılacak alana ve büyüklüğe bağlı olarak çeşitli ebatlarda ve renklerde şilte ve akustik süngerlerden oluşmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM