Yapılan toplantıda, sigorta şirketlerinin trafik sigortası poliçelerinde yarattıkları güçlükler başta olmak üzere yaşanan problemlerin çözümü için ulusal çapta girişimde bulunulması kararı çıktı.

Eskişehir’de faaliyet gösteren sigorta acentelerinin temsilcileri ETO Başkanı Metin Güler’ le bir araya gelerek problem ve çözüm önerilerini istişare ettiler. Toplantıya ETO Meclis Üyeleri Aslı Gökmen Benli ve Ahmet Akın ile birlikte ETO Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Kemal Kerem Çakın ve komite üyeleri, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) İl Delegeleri Canan Özçamur Karataş, Mesut Çetin ve Eskişehir Sigorta Acenteleri Derneği (ESSAD) yönetici ve üyeleri ile ETO üyesi sigorta acenteleri katıldı.

Trafik sigortası büyüyen bir problem

Sigorta acentelerinin yaşadığı problemlerin istişare edildiği toplantıda ana gündem maddesi trafik sigortası oldu. Sigorta şirketlerinin yaklaşık bir yıldır artan maliyetler sebebiyle trafik sigortası yapma konusunda çekinceli yaklaşım sergilediğini belirten acenteler, koşulların güçleştirilmesi sebebiyle rekabet şartlarının bozulduğunu belirtti. Yaşanan sorunlar nedeniyle Eskişehirlilerin aldıkları hizmetin kalitesinin düşmesinden endişe eden sigorta acenteleri, zorlu koşulların birçok acenteyi kapanma noktasına getirdiğinin altını çizdi. Söz konusu problemin büyük ölçüde yasal düzenlemeyle çözülebileceğinin değerlendirildiği toplantıda, Eskişehirli sigorta acenteleri çözüm için Eskişehir Ticaret Odası’ndan (ETO) destek talep etti.

 “Güven kaybedilirse herkes kaybeder”

Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, sigorta acentelerinin güçleşen ekonomik koşullar sebebiyle birçok problemle yüzleştiğinin altını çizdi. Özellikle bozulan maliyet öngörüsünün her sektörde olduğu gibi sigortacılıkta da şartları ağırlaştırdığını belirten Güler, trafik sigortasındaki problemin acenteleri felakete sürüklemeye devam ettiğini kaydetti. Sigorta şirketlerinin, acenteler, tüketiciler ve tüm diğer taraflar olmadan anlamı olmadığını belirten Güler, rekabet şartlarının ve sigortacılığın olmazsa olmazı olan güven ortamının korunmasının önemine vurgu yaptı.

Eskişehirli acenteler ulusal girişimde bulunacak

Problemlerin Eskişehir Ticaret Odası tarafından meslek komitesi eliyle yakından takip edildiğini belirten Güler, yapılan toplantıda sorunların çözümü için daha fazla tarafın masada olmasının şart olduğunu değerlendirdiklerini belirtti. Bu nedenle yapılacak çalışma sonucunda hem odaların, hem de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin sürece dahil edilmesi için çalışma yapılacağını belirten Güler, gerekli düzenlemelerin yapılması için süreci sonuna kadar takip edeceklerini belirtti.

Editör: Mustafa YILDIRIM