Yapılan açıklama şöyle; “AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı olarak, yaşanan deprem felaketinin ardından yaraları sarmak adına sosyal işler başkanlığımız uhdesinde; il yönetimimiz, ilçe yönetimlerimize, il kadın ve gençlik kolları yönetimlerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, mahalle başkanlarımız, değerli üyelerimiz ve hayırseverlerin desteğiyle, AFAD’IN bildirmiş olduğu acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 5 tır malzemenin 7 Şubat günü sevkiyatı gerçekleştirilmiştir.

2 tır yardım malzemesi de Valiliğimizin koordinesinde AFAD'ın ilgili birimlerine teslim edilmiştir.

Ayrıca, gençlik kollarımızdan oluşan 40 kişilik ekip yardım çalışmalarına fiilen katılmak üzere, Maraş’ın Pazarcık ilçesine gönderilmiştir. İlçe Belediyelerimizden de ekskavatör, kepçe, kepçe ve vinç operatörlerinden oluşan ekipman ve uzmanların intikali sağlanmıştır.

Depremin yaşandığı 2'inci gün 30 bin adet ekmek,  bugün de 35 bin adet ekmek şehrimizden uçak ile deprem bölgesine sevk edilmiştir. Elzem ihtiyaç malzemesi olan 3 tır suyun da yine deprem bölgesine intikali sağlanmıştır. Bugün ve önümüzdeki süreç boyunca da yardım çalışmalarına son sürat devam edilecektir.

Bu yardımların gerek toplanması, gerekse yerine ulaşmasına katkıda bulunan; il - ilçe yönetimlerimize, kadın ve gençlik kolları yönetimlerimize, mahalle başkanlarımıza, özellikle belediye başkanlarımıza, değerli üyelerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM