"Su insanoğlunun ve diğer canlıların vazgeçilemez kaynağıdır. Suyun olmadığı bir yerde canlılar yaşamını sürdüremez. Suyun değerini bilerek kullandığımız sürece su  hayattır” diyen Komar sözlerine şöyle devam etti.

Suyun bir çok işlevi vardır. İnsanoğlunun ve diğer tüm canlıların vazgeçilmez sıvısı olması, temizliğimiz için gerekli olması, bitki ve ağaçların oksijen üretmeleri için gerekli olan birden fazla işleve sahip olması bu işlevlerin bazılarıdır. Su canlılar için en önemli kaynaktır. Ancak sadece ülkemizde değil dünya genelinde en çok ihtiyaç duyduğumuz yani yaşam sıvımız olan su, hiç bitmeyecek bir kaynak gibi kullanılmakta sonuç olarak her geçen gün su rezervleri ciddi oranda azalmaktadır. Bu azalmanın önüne geçemezsek, canlıların yaşamı tehlike altına girebilir. Suyun yok olmasına engel olmak için yapılması gerekenlerin başında tüm dünya insanlarının su kıtlığı ve su tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesi, su kirliliğinin sebepleri ve sonuçları hakkında bir bilinç oluşturulması gelmektedir.

Suyun insanoğlu ve diğer canlılara verilen en güzel  hediye olduğunu aklımızdan çıkarmamalı, suyu israf etmemeliyiz. Suyu tasarruflu kullanmaya yaşamımızın her anında özen göstermeliyiz. Su kirliliğini engellemek için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Böylece  kendi yaşamımızı ve bizden sonra gelecek nesillerin hayatını tehlike altına atmamış oluruz.

Ülkemizin su kaynakları tükenebilir olduğundan bu kaynakların bilinçli ve tasarruflu kullanımı önemlidir."

Editör: Mustafa YILDIRIM