Ülkede her geçen gün vatandaşın ekonomik yükünün ağırlaştığını ve yaşam kalitesinin biraz daha düştüğünü ifade eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, “Maalesef enflasyon ve hayat pahallığı, milletin alım gücünü sıfırlamış; iktidarın almış olduğu iyileştirme kararları ve yapılan gelir artışları da günler içinde eriyip gitmiştir.” dedi.  Fiyat artışlarının, adeta günlük rutin haline geldiğini; akaryakıt, doğalgaz ve elektrik gibi temel ihtiyaçlar ve üretimin neredeyse tümüne doğrudan etkisi olan kalemlerdeki atışların, doğal olarak diğer tüm maliyetleri de arttırdığını aktaran Tambova, “Ne yazık ki ülkemiz, korkunç bir ekonomik kriz sarmalına girmiş bulunmaktadır.” diye konuştu.  

HER SORUNUN FATURASINI MİLLETE ÖDETMEYİN

Yönetim erkini elinde bulunduran kişilerinse bu kötü gidişe dair, mazeret üretmekten başka kalıcı bir eylem ve söylem geliştiremediğini dile getiren Tambova, şöyle konuştu: “İktidar partisi; ülkeyi yöneten kendisi değilmiş gibi, kendisi dışında herkesi suçlamakta ve ülkedeki kötü gidişten dış güçleri sorumlu tutmaktadır. Muhalefet partisinin belediyeleri ise maliyet artışlarını gerekçe göstererek,  yaptıkları zamlar nedeniyle sorumluluğu iktidara yüklemektedirler.  Burada haklılık payı olsa dahi; geldiğiniz makamlar mazeret üretip her sorunun faturasını millete ödetmek değil, her türlü zorluğa karşı çözüm üretmek olmalıdır.”

MUHALEFET VE İKTİDAR BİRBİRİNE BENZEDİ

Ana muhalefet belediyelerinin, vatandaşı mağdur etme konusunda adeta iktidarla yarıştığını ifade eden Tambova, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ana muhalefet belediyelerinin aldığı kararlar, günlük en temel ihtiyaçlarımıza bile ulaşabilmemizi güçleştirmektedir. Bu bağlamda, Büyükşehir Belediyesi (ESKİ) tarafından, şehrimizdeki şebeke suyuna yapılan yüzde kırklık zam, bütçelerimizi epey zorlayacaktır. Daha önceki oturumda kabul edilmeyen teklifin, günler sonra onaylanıp; saatler içerisinde tarifeye yansıtılması ve Eskişehirlileri gece yarısı sokaklara dökmek de son derece insafsızca bir uygulamadır. Buna mukabil, şehrimizdeki iktidar temsilcilerinin açıklamalarına baktığımızda; AKP iktidarının yaratmış olduğu ekonomik durumdan bi haberlermiş gibi, ana muhalefetin belediyelerini alabildiğine eleştirmeleri de tam anlamıyla bir aymazlıktır. Bu açıdan bakıldığında, yıllar içinde; iktidar ve ana muhalefetin bir birlerine benzediğini de üzülerek gözlemliyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM