T-Hesap platformu ile www.t-hesap.com adresine girip, kaydınızı yaptırarak şirketinizin muhasebe işlemlerini güvenilir ve hızlı bir şekilde yürütmeniz mümkün. Şirket kuruluşu, muhasebe ve vergi süreçleri başta olmak üzere girişimcilerin, işletmecilik ve finansal yönetim aşamalarında katkı sağlamak amacıyla hayata geçen T-Hesap, yeni nesil bir işletmenin ihtiyacı olan tüm dijital dönüşüm adımlarını aynı platformda sunuyor. Bunun yanı sıra T-Hesap ile; girişimcilerin ihtiyaç duyacağı hibe ve teşvik danışmanlığı, markalaşma süreç yönetimi, sanal ofis ve marka tescili alanlarında da hizmet almak olanaklı.

2022 yılında Münevver Karakaya tarafından hayata geçirilen T- Hesap alanında uzman 9 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Her geçen gün gelişmekte olan T-Hesap devamlı eklenen yeni özellikleri ile büyümeye devam ediyor. Markanın Kurucu ortakların Münevver Karakaya ile T-Hesap uygulamasının nasıl doğduğunu, nasıl hayata geçtiğini ve gelecek projeksiyonlarını konuştuk.

T-hesap nedir?

İşletmecilik, bankacılık, finans, muhasebe ve vergi alanlarında kanuni mevzuatlara ve küresel standartlara uygun, dijital trendleri yakından takip eden bir platform olan T-Hesap, hayallerinize giden yolda işinizi kurmanıza ve geliştirmenize destek olur.

Bu fikir nasıl ortaya çıktı ya da nasıl bir ihtiyaçtan doğdu?

Aslında ben ana sınıfı öğretmeniyim bir oğlum var, beş yıllık iş hayatımdan sonra e-ticaret yapmaya karar verdim. Bu süreçte; iş kurmak, onu tanıtmak web sayfası tasarımı, logo tasarımı gibi ihtiyaçlarım oldu araştırma yapmaya başladım ve internette karşıma çok fazla kirli bilgi çıktı, bu nedenle de para ödememem gereken pek çok yere çok para harcadım. Şirketimin mali işlerini yürütmek ve muhasebe işlemleri için de sürekli koşturmam, mali müşavire gidip gelmem gerekti, süreç böyle başladı benim için…

Bu zaman süresince yaşadığım zorluklar, gördüğüm aksaklıklar tüm bu sürelerin bir arada yürütülebileceği insanların güvenle kullanabileceği böyle bir platform ihtiyacı olduğunu gösterdi bana ve bu iş bilgilerinin hepsinin topladığı online bir platformu kurmaya karar verdik. Sonra yazılımcılarla görüştük, avukatlarımızla görüştük ve mali müşavir ekibimizi kurduktan sonra artık startı verdik.

Bu işi kurmak ne kadar zaman aldı?

Yaklaşık bir buçuk yıl sürdü aktif olarak da 6 aydır sahadayız.

Bu platformu biraz daha açabilir misiniz?

Şöyle açıklayayım; Aslında aklınıza bir iş fikri doğduğu andan itibaren bize ulaşabilirsiniz, markanızı ve şirketinizi kurmada bütün aşama süreçleri boyunca biz müşterimizin yanında oluyoruz, sonrasında da mali müşavir ekibimiz ile süreci takip edebiliyorsunuz. Şirket kurulumlarınızı yaptıktan ya da mevcut şirketinizi bizim sistemimize kaydettikten sonra  özellikle muhasebesel alanda tüm süreçlerde yaşanan sorunlara da çözüm sunuyoruz. Kullanıcılarımıza ücretsiz ön muhasebe uygulamamız sayesinde işlerini kolayca yönetmelerini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra sanal ofis ihtiyacı doğduğunda özellikle T-Hesap firmamızın ofisini toplantı ve görüşmelerinde randevu ile kullanmalarına olanak tanıyoruz. Böylece e-ticaret yapan bir ofisi olmayan girişimcilere paylaşımlı bir ofis hizmeti de sunuyoruz.  

Eskişehir’de böyle bir firma var mı?

Hayır tüm bu hizmetleri bir arada sunan bir firma yok. Hatta Türkiye’de de tüm bu saydığımız hizmetleri kendi çatısı altında toplayan başka bir şirket yok. Dolayısıyla kapsamı bakımından Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz.

Eskişehir’de böyle bir işe kalkışmak cesaret istiyor, bir iş nasıl bir öngörünüz var ya da nasıl ilerleyeceğinizi düşünüyorsunuz?

Hedefimiz yalnızca Eskişehir değil aslında, tüm ülkeye hatta özellikle yurtdışına online olarak bu hizmeti sunuyoruz, ulusal ve global düşündüğümüz bir iş modeli bu. Eskişehir firması olarak şu an İstanbul ofisimizin yatırımına da başladık. İstanbul, Ankara, İzmir gibi farklı şubelerle büyüme hedefimiz var.

Peki T-Hesap nasıl çalışıyor?

T-Hesap ile şirket kurmak ve yönetmek çok kolay. Girişimci olmak isteyen, fatura kesme ihtiyacı duyan kişiler, istenen kişisel ve işletme bilgilerini platforma ulaştırır. Akabinde her girişimciye sektörü ile ilgili uzman bir mali müşavir atanır. Girişimci hukuki ve mali tüm prosedürleri evinden çıkmadan, T-Hesap farkıyla online ortamda gerçekleştirir. Girişimciye atanan mali müşavir şirket açılış işlemlerini gerçekleştirir. Girişimci ön muhasebe yazılımını ücretsiz olarak hemen kullanmaya başlar, e-fatura kesebilir. Firmasının masraf ve gider fişlerinin fotoğrafını çekip sisteme kaydeder ve banka hesap hareketlerini takip eder.

Ayda 100 e-faturayı ücretsiz kullanabilir ve daha fazlasına ihtiyaç duyarsa sistem üzerinden satın alabilir. Mali müşavirler, ön muhasebeye girilen dataları alıp gerçek muhasebesine işleyip beyannamelerini verir. Yine tüm evrak takibini kendi panelinden müşterilerimiz yapabilir.

Editör: şenay Yıldırım