WhatsApp Image 2022-04-10 at 12.01.07
Çağdaş Hekim Grubu adayı Muharrem Şenel tek liste ile girdiği Eskişehir Bilecik Tabip Odası seçimlerinde odanın yeni başkanı seçildi. 
Muharrem Şenel başkanlığındaki Eskişehir Bilecik Tabip Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Bülent Karalar, Hamit Güçlüer, Ferdi Köşger, Seçil Biçer, Cem Özdağ, Betül Sevinç. Yüzlerce delegenin oy kullandığı seçimlerin hayırlı olmasını dileyen yeni Başkan Muharrem Şenel, “ Biz daha önceki yönetimin devamıyız, aynı gruptayız ve şu andaki merkez konseyinin yanında yer alıyoruz. 2016 yılından bu yana bizler yönetimdeyiz zaten. Biz bayrağı devraldık ve göreve devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Uzun yıllardır ülkemizde uygulanan sağlıkta özelleştirmeci, piyasacı, insanı ve yaşamı merkezine almayan sağlık politikalarına karşı kararlılıkla mücadele eden Çağdaş Hekim Grubu olarak, yenilenen ve gençleşen kadrolarımızla yeniden Eskişehir Bilecik Tabip Odası yönetiminde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şenel, “Hekimlerin kamuda, özelde; ister işyeri hekimi, ister emekli, ister çalışan emekli, ister aile hekimi, ister üniversite ve eğitim hastanelerinde öğretim üyesi, uzman asistan olsun özlük haklarının iyileştirilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi için çabalarımızı yılmadan sürdüreceğiz.” diye konuştu. 
SESİMİZİ VE KARARLI DURUŞUMUZU YÜKSELTECEĞİZ
Bizi bu ülkeden uzaklaştırmak için ellerinden gelen tüm kötülükleri ve baskıları yapanlara teslim olmayacağız. Bu ülkede genç hekimlerin hekimlik yapabilmesinin koşullarının hazırlanması ve elde edilmesi için tüm gücümüzü kullanacağız. O nedenle bu dönemde daha çok genç hekimle ve Tıp Fakültesi öğrencileriyle birlikte olacağız.  Tıp eğimine her dönemden fazla eğileceğiz. Şenel sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlıktaki tüm kötülükleri hekimlere bağlayan ve hekimleri hedef tahtasına oturtan anlayışa karşı sesimizi ve kararlı duruşumuzu yükselteceğiz. Sağlık kurumlarında hekimlere karşı hürmetsiz tutum ve davranışlarda bulunan, bu kurumları demokratik, eşitlikçi tarzdan uzak yöneten, liyakat sorunu olan yöneticilere karşı sessiz kalmayacağız. Ülkemizin ve ilimizin sağlık sorunlarına yönelik düşünce ve önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmayı, alternatif politikalar üretmeyi ve bunları savunmayı meslek örgütü sorumluluğu olarak görüp yaşamın her alanında olmaya devam edeceğiz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM