Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Fin askeri lideri ve devlet adamı Carl Gustaf Emil Mannerheim'ın (1867~1951) Orta Asya'dan Çin'e uzanan İpek Yolu boyunca 1906-1908'deki görevi sırasında çektiği 48 fotoğrafa ev sahipliği yapacak.  

Finlandiya Büyükelçiliği işbirliğiyle açılacak Batıdan Doğuya Asya C.G. Mannerheim’ın Seyahat Fotoğrafları (1906-1908)” sergisi, genç Yarbay Mannerheim’in Orta Asya’daki 2 yıllık yolculuğunda körüklü makineyle çektiği ve 1900’lü yılların başında İpek Yolu bölgesindeki insanların tarih olan geçmişlerinin adeta renkli bir belgeselini sunan 48 fotoğraftan oluşuyor. Finlandiya Ulusal Müzesi’nde yer alan ve 1100’den fazla parçadan oluşan Mannheim’in koleksiyonu, askeri amaçla çekilmiş fotoğrafların yanı sıra, antropolojik çalışmasının bir parçası olarak Orta Asya ve Çin’in şu anda büyük ölçüde yok olmuş ya da en azından değişmiş olan halklarını ve kültürlerini anlatan eşsiz bir seyahatnameden oluşuyor.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde 13 Ekim saat 18.00’da açılışı yapılacak sergi 4 Kasım’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Editör: Mustafa YILDIRIM