Gerilim, AK Parti’li Mehmet Şimşek’in “sorunlar siyasi malzeme yapılmasın” çağrısıyla başladı, CHP’li Fikriye Güven Zaptiye’nin ödeme detaylarını açıklamasıyla devam etti.

AK Partili Mehmet Şimşek, belediyede yaşanan ödeme sıkıntılarının siyasi arenada kullanılmasına tepki göstererek, “Biz sadece güzel işleri alkışlamaya gelmedik, eleştirmek de görevimiz” dedi. Şimşek ayrıca, işçi maaşları konusunda hükümet kanadından destek talep edildiğini, bu desteğin siyasi şovla gölgelenmemesi gerektiğini savundu.

CHP: “İşçilerin Alacakları Ödeniyor”

CHP’li Fikriye Güven Zaptiye ise, çalışanların ücretlerini almadığı konusunda halkın yanlış bilgilendirildiğini ifade ederek, belediye tarafından yapılan ödemelere ilişkin ayrıntılı bilgi verdi ve işçi alacaklarının önemli ölçüde ödendiğini belirtti.

Zaptiye şunları söyledi: "TİS farklarının ilk taksitleri Mayıs ayında, kalanları ise peşin olarak ödendi. EYT kapsamında emekli olanlara da dosya sırasına göre ödeme yapılıyor. EYT kapsamında 35 kadrolu işçi emekli olmuştu, Bunların 19'u mahkemeye gitmişti, Diğerleri ile 5 taksitle ödenmesi konusunda mutabakata varınca, mahkemeye giden bu çalışanlar da bu şekilde ödeme yapılmasını kabul etti. Bunların tümünün ilk taksidi ödendi, Mayıs ayında. Temizlik işçisinin de 33 milyon TL’lik i maaş farkının 6,8 milyon TL’si ödendi. Geri kalan da Haziran ayında ödenecek."

Kök hücre yaşatır, kök maaş öldürür!
Kök hücre yaşatır, kök maaş öldürür!
İçeriği Görüntüle

Zaptiye, "Bu konu üzerinden siyaset yapılmasın, kapımız açık, bilgi almak isteyen her mecradan ulaşabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Ahmet Ataç: “Borç Eleştirileri Gerçekçi Değil”

Tartışmaya son noktayı koyan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediyenin borçlarına yönelik eleştirileri yanıtladı. Ataç, "Borçla istifa edilecekse ülkede kurum kalmaz" diyerek borçlanmanın yerel yönetimlerin olağan işleyişinin bir parçası olduğunu belirtti.
Ataç, yapılan eleştirilerin çoğunun "göremediğimiz işe teşekkür etmeyiz" anlayışıyla şekillendiğini, ancak belediyenin şeffaf şekilde çalıştığını ifade etti. Başkan Ataç sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz her eleştiriye açığız, doğru yapıldığı sürece tabi, Bizim de eleştirdiğimiz konular herkes özgürce konuşabilmeli. Örneğin ben de hükümetin ekonomi politikalarını eleştiriyorum. AK Partili belediyeler gırtlağına kadar borçlu, her borçlu istifa edecek olsa, ülkede kurum kalmaz."