Ortatepe, “Eskişehir'de TOKİ için başvurular 14 Eylül itibari ile başladı. Vatandaş çekinerek de olsa başvurularını yapıyor. Başvuru şartlarındaki ilk aşama 500 tl yatırmak oluyor. Çoğu vatandaşımız bu ücreti yatıramayacağı için kuraya katılamayacak bile.. Katılan vatandaşlarımızın arasında da TOKİ taksitlerini ödeyebileyecek olan vatandaş oranımız çok da yüksek değil.

Şöyle ki ödemeler asgari ücretli bir vatandaş için oldukça yüksek. 2+1 bir daire almak isteyen vatandaş aylık 2280 tl, 3+1 bir daire almak isteyen vatandaş 3187 tl taksit ödeyecek. Tabi bu 240 ay sürecek.

Aynı zamanda bu konutların teslimi 2 yıl sürecek. Yani vatandaş dolayısıyla evi olmadığı için 2 yıl boyunca hem TOKİ taksiti ödeyecek, hem de ev kirası ödemek zorunda kalacak. Bunun dışında olan bol zamlı faturaları, zamlı alışveriş masraflarını, üstüne bir de çocuklu ailelerimizin ekstra bez, mama, ilaç, okul, kırtasiye masraflarını hesaba katmıyorum bile..

Ne oldu şimdi? Siz vatandaşı ev sahibi yaptığınızı mı sanıyorsunuz? Geçim sıkıntısına her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek bu ülkeyi böyle yönetmeye devam edeceğinizi mi sanıyorsunuz? Çok uzak değil 2023 seçimleri. Sandıkta vatandaş gereken cevabı sizlere verecektir.”

Editör: Mustafa YILDIRIM