Tüp Mide Ameliyatı 2022 yılında obezite için en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinden biri olmuştur. Ancak bu durumda her obezite hastasına yapılabileceği anlamına gelmez. Hastaların tedavi görmeleri için cerrahi müdahale gerekmiyorsa, kesinlikle ameliyata karar verilmemelidir. Uzman hekimlerin ameliyat kararları esas alınmalı, ameliyatın son çare olduğunu bilinmelidir.

Kimler Tüp Mide Ameliyatı Olabilir?

Tüp mide ameliyatları, 90’lı yıllarda denemeleri başlayan ve hayatımıza henüz giren tedavi yöntemlerinden biridir. Bu ameliyatlara karar verilmesi için Dünya Sağlık Örgütü’nün kabul ettiği belirli kriterler vardır. Öncelikle Tüp Mide Ameliyatı sadece ileri derece obezite hastalarına yapılabilir.

Vücut kitle endeksi 35 ve üzerinde olan insanlar, ileri derece obezite olarak kabul edilir. Bu hastaların denemelerine rağmen kilo verememeleri, cerrahi müdahaleyi gerekli kılar. Ameliyat yapılmaması için dikkat edilen kriterler ise mide hastalıklarıdır. Gastrit gibi mide hastalıklarında tavsiye edilmediği durumlar vardır.

Mide Küçültme Ameliyatı Devlet Hastanelerinde Yapılıyor Mu?

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları 2022 yılında da artış gösterdiği için devlet hastanelerinde yapılıp yapılmadığı merak edilen konular arasına girmiştir. Devlet hastaneleri, tüp mide ameliyatlarını daha uygun fiyatlarla yapmaktadır. Hastaların sigortaları olması halinde devlet bir kısmını karşılar.

Devlet hastanelerinde tüp mide ameliyatı olmanın maddi avantajları olsa da zorlu bir süreç izlemeniz gerekir. Randevular geç tarihlere verilmekte ve ameliyat öncesinde hastalar yeterince psikolojik destek alamamaktadır. Aynı zamanda diyet listelerinin takipleri de düzenli yapılmadığından çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir.

Tüp Mide Ameliyatı Riskli Mi?

Mide küçültme ameliyatında küçük kesiler açılır ve midenin ortalama %80’lik kısmı alınır. Böylece hastanın küçük porsiyonlarla tokluk hissine ulaşmaları sağlanır. Başarılı sonuçlar alınmasına rağmen her cerrahi işlemde olduğu gibi riskleri vardır.

Ameliyat riskleri arasında anestezi riskleri, kanama ve enfeksiyon riskleri sayılabilir. Midenin yeniden eski haline gelmesi mümkün olmadığından dezavantajlarından biri olarak görülür. Bunun dışında ciddi bir komplikasyon olmadığı gibi nadiren görülen etkileri vardır ve müdahale ile tedavi edilebilir.

Kaynak: Clinic Care Center  https://cliniccarecenter.com/

Editör: Mustafa YILDIRIM