Güneş enerji paneli, yeni ve yaygın bir teknoloji olup dünyada ve ülkemizde çokça tercih edilen yenilenebilir enerji kaynaklarının başında yer almaktadır. Türksan Enerji olarak garantili ve en ekonomik ürün, montaj hizmetlerini profesyonel çözümler üretmekteyiz.

Güneş Enerji Paneli Nedir?

Güneşten gelen ulturaviyole ışınları içerisinde absorbe ederek, oluşan enerjinin DC akımı vasıtasıyla elektrik enerjisine dönüşümünü sağlayan panel sistemlerine verilen addır. Bu güneş paneli sistemleri son teknoloji ürünlerdir. Son derece hassas bir yapıda olmasına karşın oldukça uzun ömürlü ve işlevsel panel sistemleridir.

En yaygın yanlış görüş güneş enerjilerinde güneşin sıcaklığının enerjinin ana maddesi olduğu kanısıdır. Oysa ki bu tamamen yanlış bir fikirdir. Güneş enerji panelleri güneş en tepe noktasında ya da güneş ısısının çok olması ile hiçbir bağlantısı yoktur. Bu panellerin güneşi minimum ışık dalgasına maruz kalması enerji üretilmesi açısında son derece yeterli ve etkilidir.

Güneş Enerji Panel Kurulum Hizmetleri

Öncelikle güneş enerji panellerinin kurulacağı alanın fizibilite ve keşif çalışmalarının yapılması son derece önemli bir husustur. Daha sonrasında yapılan keşif ve hesaplamalara istinaden bir proje çıkartılmaktadır. Oluşturulan proje yetkili mercilerce incelenmekte ve onaya gönderilmektedir. Bu onaylama süreci bittiğinde panel kurulumu yapılacak olan alanda, panel konstrüksiyonu sisteminin ve ana taşıyıcı kolon sistemlerinin oluşturulması ve pano alanlarının kurulumu yapılmaktadır. Daha sonra güneş enerji paneli alana getirilir ve doğru istikamette montajı gerçekleştirilir. (Güney yönüne bakacak şekilde paneller kurulmalıdır.)

Daha sonra solar güneş panelinin kablolama ve genel elektrik tesisat uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Son işlem olarak güneş panelleri şebekeye bağımlı ya da şebekeden bağımsız olarak işleme alınmaktadır. Bunlarda en büyük olan belirleyici faktör  Inverter seçimi ve müşterinin talepleri etkin rol oynamaktadır.

Güneş Panel Sistemlerinin Kullanıldığı Uygulama Alanları

Güneş Enerji tarlalarında, evlerde, iş yerlerinde, tarımsal sulama alanlarında, karavan ve tinyhouse ‘larda, yat ve teknelerde, sanayi tesislerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Türksan Enerji, güneş enerji panel ürün satışı ve kurulum hizmetleri noktasında müşterilerine en hesaplı ve güveilir çözümler sunmaktayız.

Editör: Mustafa YILDIRIM