Eskişehir Kadın Platformu Başkan Fatma Ader, 6 Şubat 2023 saat 04.17 ülkemiz tarihinin en acı günlerinden olduğunun altını çizerek şunları söyledi; “

Ulus olarak tanımsız acılar yaşıyoruz, yaşanan yıkımı yüreğimizde hissediyoruz, şimdi depremde yitirdiğimiz canların yakınlarını, evini, barkını kaybeden tüm insanlarımızın acılarına ortak olmak zamanıdır.

Ülkemizde yaşanılan bu büyük felakete karşın hala umudumuzu koruyoruz ve büyük bir toplumsal dayanışmayla yaralarımızı en kısa sürede saracağımıza inanıyoruz.

Eskişehir Kadın Platformu olarak, kurduğumuz dayanışma ağıyla ilk günlerden bugüne deprem bölgesine her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz ve bölgeden kentimize göç eden depremzede vatandaşların da her türlü gereksinimini karşılamaya çalışıyoruz. Ülkemizin ekonomik-sosyal-siyasal çalkantılı döneminde deprem tehlikesine dikkat çekmenin, deprem duyarlılığını artırmaya gayret etmenin toplumsal ve insani bir sorumluluk olduğunu biliyor ve bu sorumluluğu taşımaya kararlı olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.

6 Şubat 2023 saat 04.17 ülkemiz tarihinin en acı günlerinden birisidir, yüreğimizdeki sızı hiç dinmedi ve dinmeyecek, bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması için 6 Şubat’ ı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu duygularla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü hüzünle anıyoruz.”   

Editör: Mustafa YILDIRIM