Dünyanın en ünlü ressamları ve eserleri hakkında kısa bilgiler derlediğimiz bu yazımızda, ressamların iç dünyaları hakkında da fikir edineceksiniz.

·       Frida Kahlo (1907 – 1954)

Meksikalı sanatçı Frida Kahlo, bir tuval ve boya ustasıydı ve feminist hareketin en ikonik sembollerinden biriydi. Sanat eserleri, genel olarak dünyanın ve yaşamın acımasız gerçekliğini tasvir ediyor. Hassasiyetlerini, kişisel ve fiziksel acılarını göstererek, sürrealist portrelerini boyamak için ustalığını kullanmıştır.

·       Jan Vermeer (1632 – 1675)

Hollandalı ressam Jan Vermeer, sanat tarihinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir. Eserleri natürmortun canlı tasvirleridir ve esrarengiz bir güzelliğe sahiptir, bu nedenle birçok kişi onun görüntülerini yakalamak için belirsiz bir kamera kullandığını düşünür.

En ünlü eserleri arasında İnci Küpeli Kız, Sütçü Kız ve Delft Manzarası vardır.

·       Edvard Munch (1863 – 1944)

Edvard Munch'un Çığlık, endişe ve korku duygularının ikonik çağrışımı nedeniyle muhtemelen tüm zamanların en çok tanınan tablolarından biridir. Hatta bazıları tabloya kaygının Mona Lisa'sı adını verecek kadar ileri gider.

·       Salvador Dali (1904 – 1989)

Salvador Dali, tuhaf bıyığı ve tuhaf görünümüyle ancak çoğunlukla sanat eserleriyle tüm zamanların en tuhaf sanatçısı olarak tanınmaya devam ediyor. Hayatı boyunca Rönesans'ın işleyişini etkilemiştir, ancak denilince herkesin aklına eriyen saatler ve ürkütücü manzaralar gelir.

Resimleri Sürrealizmin somut örneğini temsil ediyor ve sanat eseri The Persistence of Memory, ürkütücü bir manzarada eriyen saatleri ile en ünlülerinden biri.

·       Pablo Picasso (1881 – 1973)

Modern “kübist” ressam olarak bilinen İspanyol Pablo Picasso, bir dahi olarak kabul edilir ve modern sanat tarihinin en önemli figürlerinden biridir.

Kolaj veya daha önemli Kübizm gibi kavramları tanıtarak klasik sanatın tanımını değiştiren, çeşitli 20. yüzyıl sanatçılarını etkileyen ve ilham veren kişiydi. Onun imajı, büyük yaşamak için büyük bir iştahı olan dahi sanatçılardan biridir. En ünlü eserlerinden bazıları Guernica, Barış Kuşu ve Yelpazeli Kadın'dır.

Yaşama ve insana dair her konuda bilgi edinebileceğiniz blogumuzda, ünlü şairlerin şiirleri yazımızı da okuyabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM