Odunpazarı Belediyesi tarafından tadilatı yapılan 75. Yıl Parkı ve ‘Gelecek Atölyesi’ düzenlenen törenle açıldı.

Odunpazarı Belediyesi 75. Yıl Parkı Gelecek Atölyesi düzenlenen törenle açıldı. Gençlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sunmak için 75. Yıl Parkında hizmete giren ‘Gelecek Atölyesi’nde oyunculuk, fotoğraf, video eğitimi, diksiyon, grafik tasarım, metin yazarlığı, şan ve vurmalı çalgılar, gitar, görsel sanatlar, etkili iletişim tarzlarında 16 yaş üstü bireyler katılabilecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı Belediyesi bünyesinde bulunan her türlü imkanı en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyor. Bu park yıllar önce yapılmış ama maalesef verimli bir biçimde kullanılamamış. Biz bunun topluma kazandırılmasının formülünü geliştirdik. Parkların kamuya ait olması parkların ticarethane olmaması gerektiğini düşünürüz. O nedenle burası gençliğin merkezi olsun istiyoruz. Bu bölge bizim gençliğimizin olduğu mahalleler.  Geçmişte Eskişehir’in en ilerici hareketleri, en devrimci hareketleri bu mahallelerde oluştu. Ama ne yazık ki bu park atıl vaziyette hiçbir işe yaramadan duruyordu. Şuanda gençlerimizin yapmış olduğu çalışmalarla çok güzel bir hale geldi. Bizde onu gençlerimizin geleceği için kurgulayabileceğimiz bir mekan olsun istedik” dedi.

YAŞADIĞINIZ BÖLGEYE IŞIK SAÇIN

Kurt, Eskişehir’de gençlerin toplumla iç içe yaşamasını istediklerini belirterek, “Kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı sloganıyla başladığımız yolda gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle bu hedefimize ulaştık. Şimdi sırada gençlerimizi de bu işin içine katmak. Üniversite kenti olan Eskişehir’imizde gençlerimizin toplumla iç içe yaşamasını istiyoruz. Başka şehirlerde bizden daha çok öğrenci var. Kütahya ve Afyonkarahisar’da Eskişehir’deki kadar üniversite öğrencisi var ama ne yazık ki onlar kampüste yaşıyorlar. Eskişehir’de içimizde yaşıyor ve içimizde yaşasınlar istiyoruz. Biz onlarla birlikte yeni yeni projeler gerçekleştirelim. Onlarda yaşadıkları bu bölgelere ışık saçsınlar istiyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ GENÇLİKTEDİR

Kurt son olarak şunları söyledi:  “Önemli olan bu mekanın yaşatılmasıdır. Cıvıl cıvıl, 24 saat iş üreten bir merkez olsun istiyoruz. Sanat, kültür, edebiyat, şiir, sinema, fotoğraf gençliğimizi ileriye taşıyacak atölyeler burada. Türkiye’nin geleceği gençliktedir. Eğer demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletine inanan gençleri yetiştirebilirsek sistemimizi kurtarırız. Aksi takdirde işin sonu kötüdür. Bu kötülüğe dur diyecek olan gençlerdir.”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Türkiye’nin yaşanabilir ilçeleri arasında şehrimizin iki metropol ilçesi en üst sıralarda.  İşte bugün açılan gençlik merkezi neden yaşanabilir il ve ilçeler arasında şehrimizin en üst sıralarda olduğunu gösteriyor. Bu gençlik merkezinin ülkemizin gelişimine, kalkınmasına katkı sunacak” dedi. Konuşmaların ardından Osmangazi Üniversitesi İzci Kulübü öğrencileri İzmir ve İzcilik Marşını seslendirdi. Daha sonra  ‘Gelecek Atölyesi’nin açılışı gerçekleşti.

75. Yıl Parkı ve ‘Gelecek Atölyesi’ açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı ilçe Başkanı Rahmi Çınar,  ETB Başkanı Ömer Zaydan katıldı.