Emirdağlılar Platformu Başkanı Hasan Murat Kahya basın açıklaması yaparak yaklaşan yerel seçimler ile ilgili yaşanan tartışmalara değindi. Bugüne kadar da Emirdağlılar platformu, her seçimde, asla siyasi parti gözetmeksizin aday olan hemşerilerini desteklediğinin altını çizen Kahya şöyle konuştu, "Bildiğiniz gibi, Emirdağ’ın toplumsal değerleri ile örtüşen, sosyal, kültürel ve sanatsal yapısı çerçevesinde, sevgi ve saygı içinde, dostluk ve kardeşlik ilkeleri doğrultusunda, yardımlaşmanın ve dayanışmanın esas alındığı, toplumun bilgi, birikim ve kültürel gelişimini esas almak üzere, Emirdağlılar Vakfı Başkanlığında, yurt içi ve yurt dışında faaliyet  gösteren, tüzel kişiliği olan dernekler ile, Başkanı Emirdağlı olan Meslek odaları ve Sendikaların başkanlarının katılımı ile, Emirdağlılar Platformu kurmuştuk.

Gayemiz: Vakfımızı, derneklerimizi, meslek odalarımızı ve sendikalarımızı siyaset dışında bırakarak, platform vasıtasıyla aday olan hemşerilerimizi siyasi parti gözetmeksizin desteklemektedir.

Bugüne kadar da Emirdağlılar platformu, her seçimde, asla siyasi parti gözetmeksizin aday olan hemşerilerimizi desteklemiştir, önümüzdeki mahalli seçimlerde de hangi partiden olursa olsun, aday olan hemşerilerimizi desteklemek kararı almış ve bunu basına deklere etmiştir.

Elini taşın altına koyan, cesaretle ben adayım diye oraya çıkan hemşerimizin sonuna kadar yanındayız.

Eskişehir’de nüfusumuza göre, özellikle siyasette ve bürokraside yeterinde temsil edilmediğimiz kanaatindeyiz. Bu kanaatimizi her ortamda, her yetkiliye ve her siyasi partiye açık yüreklilikle söyledik. Sözümüzün arkasındayız.

Parti gözetmeksizin hangi hemşerimiz seçilebilecek yerdeyse, biz sonuna kadar hemşerimizin yanındayız"dedi.