Bu gibi durumlar ile karşılaşıldığı zaman tencerenin derhal temizlenmesi önem taşır. Yanan tencerenin temizliğinin yapılırken hassas davranılması ve tencereye daha çok zarar vermekten kaçınılması gerekir. Yanan pencereyi temizlerken aynı zamanda yapılan birçok hata bulunur. Bu hatalardan kaçınarak tencereyi temizlemeye odaklanmak daha önemlidir. Yanan tencere temizliğinde önerilen bazı yöntemler bulunur ve bu yöntemler doğal içeriklere sahiptir.Yanan tencereyi temizlemek için kullanılabilecek olan yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

·        Sirke ile temizlik yapmak

·        Limon ve tuz karışımı ile temizlik yapmak

·        Karbonat ve su ile temizlik yapmak

·        Çamaşır deterjanı kullanarak temizlik yapmak

·        Bulaşık makinesi için kullanılan özel deterjanlardan yardım almak

Kullanılabilecek yöntemler arasında bulunur. Bu yöntemler ile tencereye aynı zamanda zarar verilmez ve hiç yanmamışçasına çok iyi 1 şekilde temizlenmesi de mümkündür.

Sirke ile Yanan Tencereyi Temizlemek

Yanan tencereyi sirke ile temizlemek mümkündür. Yanan tencerenin sıcağının geçmesi beklendikten sonra sirke ile temizlik yapılabilir. Deterjan yerine sirkenin kullanılması için bir süre beklenmesi önerilir. Yanan pencereyi temizlerken, sirkenin yüzeye zarar vermeyecek bir sünger ile kullanılmasına özen gösterilmelidir. Sirkeyle yanan pencereyi temizlerken hassas davranılması çok yüksek baskılar uygulanmaması gerekir. 1 süre sirkenin yanan tencerenin içinde bekletilmesi de öneriler arasında bulunur. Sirkenin 1 süre sıcak suyla karıştırılması da etkisini arttıracak olan öneriler arasındadır. Evde sirke yok ise tuz ve limon birbiriyle karıştırılarak da kullanılabilir. Yanmış tencereyi temizlemek için vakit kaybedilmemesi ve tencere soğuduktan sonra hemen temizlenmesi etkiyi arttırır.

Karbonat ile Tencere Temizlemek

Karbonat ile tencere temizliği yapılabilir. Yanan tencereyi temizlemek için sıcak bir su ile karbonat kullanılabilir. Karbonatın içerisine istenir ise sirke ya da limon eklenmesi daha güçlü olmasını sağlar.Bir süre sıcak karbonatın tencere içerisinde bekletilmesi yanan yerlerin daha kolay dışarı doğru çıkmasına yardımcı olur. Karbonat ile yanan tencereyi temizlemek oldukça kolaydır.Yanan tencere temizliği karbonat ile kolayca yapılır.

Çamaşır Suyu ile Yanan Tencereyi Temizlemek

Yanmış tencereyi çamaşır suyuyla temizlemek birçok kişinin tercih ettiği bir yöntemdir. Diğer yöntemlerde de olduğu gibi çamaşır suyunun 1 süre tencere içerisinde bekletilmesi temizliği daha kolay 1 hale getirir. Çamaşır suyuyla yapılacak olan temizlikte miktara ve kişilerin ellerinin zarar görmemesine dikkat edilmesi gerekir. Çamaşır suyu ile birçok gıda ürününün temizlenmesi mümkündür. Tencereler, tavalar, çaydanlık içleri gibi noktalarda daha çok biriken kir, pas ve yanma lekesini çıkarmak için çamaşır suyu kullanılır.Çamaşır suyu kullanılırken miktarda özen gösterilmesi gerekir. Çamaşır suyu ile tencere içerisi temizlenirken, kişiler mümkün ise 1 eldiven kullanarak temizliği yapmaları, ellerinin de zarar görmesini ve tahriş olmasını engelleyecektir.Yanan tencere temizliğiçamaşır suyu ile kolayca yapılabilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM