MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir Miraç kandili nedeniyle şu açıklamayı yaptı; “

“Gel, Ey Muhammed, bahardır.

Dudaklar ardında saklı

Âminlerimiz vardır!..

Hacdan döner gibi gel;

Mi’rac’dan iner gibi gel..

Bekliyoruz yıllardır.

Bayrak şairimiz merhum Arif Nihat Asya’nın Naat şiirinde de kelâma döktüğü gibi dudaklarımız arkasında saklı olan aminlerimizin duâ olup harmanlandığı, semaya ulaştığı gündür bu mübarek gece..

Maneviyatı yüksek olan bu gecede Türk-İslâm âleminin Mirâç Kandilini en kalbi duygularla tebrik ediyorum.. Bu geceyi, ülkemizin felaha ermesi deprem bölgesindeki enkazımızın kalkması yaralarımızın bir an sarılması için bir vesile olarak görüyorum. Yaralarımızı birlikte saracağız. Birlikte tekrardan ayağa kalkacağız.

Mirâç, maddeden uzaklaşarak mânâya ulaşmak; fânî olandan vazgeçip bâkî olana yönelmektir. Semaya kaldıracağımız eller ulvi olan yaradana yakarış, tövbe ve duâ için olmalıdır. Bu kut’lu gece Türk-İslâm âlemi olarak birliğimizin, beraberliğimizin perçinlenmesine daha sağlam ve güçlü bağlarla birbirine bağlanmasına, ülkemizin her türlü musibetlerden, afetlerden uzak olmasına vesile olsun.

 Mirâç Kandilimiz bizlerin de mirâcı olsun. Arınmış gönüllerle yaradanın huzuruna çıkmak samimiyetle, teslimiyetle, sadakatle yücelmemiz ve yükselmemiz temennisiyle.. Kandilimiz; milletimiz ve ülkemiz için huzura, refaha, felaha vesile olsun. Sağlıkla sıhhatle idrakine varacağımız feyzinden nasipleneceğimiz bir kandil olsun. Tüm hemşehrilerime selam ve muhabbetlerimi iletiyorum..”

Editör: Mustafa YILDIRIM