Vatandaşlar şehirdeki sorunların farkında

Hem merkez hem de ilçede vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyleyen Candemir, vatandaşların kendilerine yönelttikleri sorunlara değindi. Belediyecilik hizmetlerinden özellikle merkezde memnun olan neredeyse hiçbir vatandaşa rastlamadıklarını ifade eden Candemir, “Yeni heyecanlarla, yeni ufuklarla yeni yerel yönetimlerin belirlenmesi yönünde talepler alıyoruz. Eskişehir’in problemlerini zaten biliyoruz. Sahaya indiğimizde de görüyoruz. Eskişehir sadece çarşı merkezinden ibaret bir şehir değil. Eskişehir büyük bir şehir, kenar mahallelere gittiğimizde hiçbir belediyecilik hizmetinin olmadığını görüyoruz ki vatandaşımız da bunu her gün yaşıyor. Yol, kaldırım, altyapı problemi var. Otopark yok, imar problemi almış başını gitmiş bundan dolayı kira fiyatları artıyor. Yeteri kadar gençlik merkezi, çocuklar için yeteri kadar oyun alanları, hayvanlar için barınağımız yok. Hangisini sayacağımızı biz de şaşırıyoruz. Bunları biz biliyoruz ancak vatandaşa gittiğimizde de aşağı yukarı aynı şeyleri görmüş oluyoruz.” dedi.

Nebi Hatipoğlu Özgür Özel'e sordu Nebi Hatipoğlu Özgür Özel'e sordu

“Berberoğlu teşkilat binalarından çıkmamış”

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle ilimize gelen İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun şehirde herhangi bir şikâyet duymadığı, vatandaşın genel olarak memnun olduğuna yönelik söylemlerine karşı konuşan Candemir, “Enis Berberoğlu demek ki CHP binasından dışarı çıkmamış. Siz de gelip MHP il başkanlığında görüşmeler yaparsanız MHP Türkiye’deki en büyük parti, en çok oyu alacak parti çıkar. Acaba Enis Bey Fevzi Çakmak mahallesine gitmiş mi, Karapınar’a, Erenköy’e gitmiş mi, Toki mağduru vatandaşlarımızın Odunpazarı belediyesi vasıtasıyla orada dönüşmeyen kentsel dönüşüm sıkıntılarını vatandaşlardan dinlemiş mi? Demek ki sadece Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyesi’nde teşkilat binalarında gezmiş. Gitsin sokağı gezsin, biz her gün sokaktayız. Biz her gün vatandaşla birlikteyiz.” açıklamasında bulundu.

Sorun asgari ücretin temel ücret olması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret artışının önümüzdeki yıldan itibaren bir kez yapılmasına dair açıklamalarına yönelik de düşüncelerini dile getiren Candemir, “En büyük sıkıntı asgari ücretin temel ücret olması. Bunu çözmemiz gerekiyor. Bildiğiniz gibi asgari ücret en az verilebilecek ücretti ama ne yazık ki şu anda çalışma hayatında temel ücret durumuna geldi. Yıllardır asgari ücret senede bir kere arttırılırdı, son dönemde yaşanan sıkıntılar ve yüksek enflasyondan dolayı 6 ayda bir arttırılmaya başlanmıştı. Yeniden senede bir kere arttırılması söz konusu. Tabi ki iş veren sanayicimiz de buna göre kendini hazırlıyor, bütçesini oluşturuyor. Büyük ihtimal senede bir dönecek gibi duruyor. Hedeflenen enflasyon da göz önüne alınarak asgari ücretin belirlenmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ortalama bir artış olarak 16 bin lira ile 18 bin lira arası bir asgari ücret artışını beklediklerini ifade eden Candemir, şu an uzmanların görüşünün de bu yönde olduğunu ve aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla tablonun netleşeceğini söyledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM