KDV oranının yüzde 8 olması gerektiğini belirten Sarıkaya asgari ücretin, vergi, prim, malzeme gibi giderlerin artması ile birlikte sıkıntıların da arttığını söyledi. Devlet büyüklerinin bu konuda çalışmaları olduğunu dile getiren Sarıkaya buradan kendileri için olumlu sonuçlar çıkacağı yönünde umutlu olduklarını söyledi. 
Kuaförlerin Bağ-kurlu olduğunu ifade eden Sarıkaya, “Hem emeklilik gün sayısında hem de maaş farkı olarak bir eşitsizlik yaşıyoruz, bu anlamda Bağ-Kur ve SSK’nın eşitlenmesi gerekiyor.” diye konuştu. Bugüne kadar engelli çocuklar için projeler geliştirdiklerini aktaran Sarıkaya, “Şimdi yeni projelerimizle onların ailelerine kendi mesleğimiz çerçevesinde yardımcı olacağız. Bu konudaki destekleri için valimize, kaymakamlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. 
Son olarak başkentte Eskişehir’i temsil ettiklerini anlatan Sarıkaya, “22 ilin yarıştığı sahne şovlarında Eskişehir’in birinci olması bizi çok mutu etti. Eskişehir’i Türkiye’nin kuaförlük sanatı merkezi haline getireceğimiz sözünü tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu. 
1 Ocak’tan itibaren kuaför tarifelerinin değişeceğini hatırlatan Sarıkaya, “Yılbaşından sonra ufak tefek zamlar olacak ama vatandaşı çok etkileyecek büyük miktarlar olmayacağını duyurmak isterim.” diye konuştu. 
Belediye ile su tarifelerinin kuaförler için indirimli olması yönünde talepleri olduğunu da sözlerine ekleyen Sarıkaya, konuyla ilgili henüz bir dönüş almadıklarını ifade etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM