Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Sefa Şen, geçtiğimiz günlerde bazı basın organlarında yer alan; Yunus Emre Halk Çarşısı’nın yıkılacağına ilişkin haberlerin doğru olmadığını belirtti. Şen, “2032 yılına kadar esnafımızın sözleşmesi vardır, bu konuda hiçbir sıkıntı yoktur.” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de Koronavirüs salgınının sağlık ve ekonomide kötü etkiler yarattığını hatırlatan Şen, “Salgının ekonomik olarak ülkemizdeki etkisinin kolay kolay geçmeyeceğini yaraların kolay geçmeyeceğini dile getirmiştik, geçtiğimiz yaz da bu sıkıntılar sürdü, salgın geçse de yaralar sarılamadı henüz, esnaf çok kötü etkilendi.” şeklinde konuştu.  Türkiye’de üretilen tüm ürünlere önü alınmayan bir oranda zam geldiğini belirten Başkan Sefa Şen, “Kendi odama bağlı esnaf adına konuşuyorum; bu zammı vatandaşlara yansıtmamaya çalışıyorlar, kâr oranlarını ciddi oranda düşürdüler. Esnafımızın ürünü kaliteli sağlıklı ve ekonomiktir. Halkımız bu pahalılık ortamında yerli esnafımızı daha çok etmelidir.” ifadelerini kullandı.

KREDİ İYİ ANCAK YETERLİ DEĞİL

Esnafa verilen yeni kredi hakkında da konuşan Şen, bunun yeterli olmadığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafın kredi limiti 500 bine, faiz oranı da yıllık yüzde 7,5’a indirildi. 5 yıl vade ile genç girişimcilere de 0 faizli 350 bin lira kredi desteği verildi. Bu esnafa can suyu olacak, ama biz daha fazla destek istiyoruz. Esnaf bu sıkıntılardan ciddi manada etkileniyor, halk da ciddi sıkıntılar yaşıyor ekonomik anlamda. Piyasanın bu darlığı, esnaf ve halk üzerinde ticaret alanında sıkıntılar yaratıyor, kışa giriyoruz, halkın kışlık giysi ihtiyacı olmasına rağmen ekonomik davranıp alışverişini yine sınırlı oranda yapıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız, inşallah çok güzel müreffeh günlerde bayramımızı kutlarız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM