Sürpriz kutusunu açtım geçenlerde. İçinden bir sürü hüzün fırladı dünyama. Çürümüş aşk mektupları vardı. Birde kurumuş aşk çiçekleri lime lime. Baktım, bu mudur elimde kalanlar? Sonra attım hepsini bir bir hayatımdan. Çıkardım ruhumdan tüm çürümüşlükleri. Her çiçeğin bir anlamı vardı bir zamanlar. Her mektup umut getirmişti bana senden yana. Attım hepsini birer birer… Kutu boşaldı sonuna kadar. Sen yoktun o çürümüşlükte.

 

 Üzüldüm hep boşa aramışım. Boş aşklar yaşamışım senden yana. Bulamamış beni gerçek sevda. Tek bir iz bile bırakmamış bana umuttan yana. Düşündüm boş tabuları. Kendi hayatıma soktuğum tüm yanılgıları. İnanç sandığım inançsızlıkları. Gerçek sandığım tüm yalanlar film gibi geçti gözlerimin önünden.

 

Umutlar umutsuzluklar getirmiş hayatımın orta yerine. Sevgi sandığım tüm duygular sevgisizlikmiş meğer. Bencillikle girmiş hayatıma tüm tanıdıklarım. Her açtığım kapı yüzüme kapanmış bir bir. Kapalı kapılar ardında beklemişim bir ömür. Yazık etmişim hem kendime hem sevgime. Hayal aşklar büyütmüşüm yüreğimde. Kendimden çok sevmişim bir çiçeği. Söylenen her şeye açmışım yüreğimi sonuna dek. Elimde bir ben kaldım. Bir kendim yaşama dair.

 

Parçalamışım kendimi kendi elimle. Savurmuşum her rüzgârda bitmez sandığım hayalleri. Bir ömür bekledim ben seni. Hiç gelmemişsin meğerse. Yaklaşmamışsın bile yanıma. Benim seni sevdiğim gibi hiç sevmemişsin beni. Hayatımı çalmışım senin uğruna.

 

Eskilerden, çok eskilerden kalan bir çift göz uğruna yanmışım kavrula kavrula. Sense, beni çoktan unutmuşsun. Öfkeler büyütmüşsün yüreğinde. Hırçın ve umursamaz olmuşsun benden yana. Ben bekleyen, sen beklendiğini unutan kahraman.

 

Olduğun yerde kal. Sakın hatırlama yeniden ve gelme istemem. Boşalttım bugün ben tüm kutumu. Temizledim eski aşklardan kalanları. Sen yoktun o çürümüşlüklerde. Zaten hiç gelmemişsin yanıma. Benseni beklerken buldum sanmışım sadece. Kendimi sevmeyi öğreneceğim yeniden, parça parça. Yüzyıllarca verdiğim tüm sevgimi savuruyorum rüzgâra. Gene de, her kardelen gördüğümde içimde bir yer sızlayacak sonsuzca. Hoşçakal yüzyıllık sevda. Bir demet kurumuş kardelen bırakıyorum sana.