Toplantıya CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Recep Taşel, “Cumhuriyet Halk Partisi ailemizin çok değerli yol arkadaşları,

Görsel ve yazılı medyamızın kıymetli emekçileri,

Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütümüz adına hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Pazar Toplantımıza hoş geldiniz.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken tarihi bir seçim sürecini hep birlikte yaşayacağız. Seçim tarihi net olarak belli olmamakla birlikte, en fazla 4-5 ay içinde belki de, çok daha kısa bir süre sonra sandık halkımızın önüne gelecek.

O nedenle, CHP Eskişehir İl Örgütümüzün genel seçimlerde başarılı olması, milletvekili sayımızı artırmaya dönük iktidar hedefimiz doğrultusunda, Pazar Toplantımızı hem parti içi iletişimimizi güçlendirmesi, hem de kamuoyuna mesaj vermesi açısından son derece önemli buluyorum.

Türkiye’nin en başta örselenen demokrasisi olmak üzere, sosyal, siyasal ve ekonomik sorunları dağ gibi birikmiş bir durumda önümüzde duruyor.

Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere örgütümüzün tüm temsilcileri, biriken sorunlara yönelik çözüm politikalarımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Aslında Tek kişilik saray hükümetine bir anlamda yol gösterici de oluyoruz.

Sayın Erdoğan’ın ilk başta karşı çıktığı, ancak daha sonra seçim kaybetmek korkusuyla uygulamak zorunda kaldığı, halkımızın çıkarına olan düzenlemeler bir bir yapılıyor.

Hemen birkaç örnek vermek gerekirse;

Emekliye 2 İkramiye, Elektrik faturasında TRT Payı kaldırılması, KYK borçları faizinin silinmesi, 3600 EK Gösterge, Taşeron işçisine kadro verilmesi, kadro bekleyen sözleşmeli personel ve son olarak da Emeklilikte Yaşa Takılanların yaş sınırı düzenlemesi gibi, daha sırada gelecek olan Araç satışında ÖTV vb. düzenlemelerin de olduğunu biliyoruz.

Özellikle 2018 yılından bu yana yeni sistemin, yani tek kişilik saray hükümetinin uyguladığı keyfi politikalar nedeniyle, devlet ve kamu yönetimi ağır bir tahribata uğramış durumdadır.

Gün geçtikçe daha da Otokrat acımasız bu yönetim anlayışına mutlaka son vermek, adaleti bu ülkede tesis etmek zorundayız.

Değerli arkadaşlar, Devlet aygıtı adalet ile yönetilir. Eğer devlet yönetiminde adalet olmazsa o devlet çürür ve devlet olmaktan çıkar.

Geleneksel demokrasimizde sandıktan çıkan sonuçlar, beğensek de beğenmesek de değerlidir ve milletin iradesini temsil eder.

Ne yazık ki bugün talimatlı yargıçlar aracılığıyla siyasi kararlar alınıyor. Millet iradesine kelepçe takılmak isteniyor. Seçilmiş genel başkanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler tutuklandı, belediyelere kayyum yönetimler atandı.

İstanbul il başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu için verilen siyasi karardan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu için verilen hapis kararı ve güvenlik soruşturması adı altında kurulan kumpasla, iki kez kaybettikleri İstanbul’u geri almak ve kayyum atamak istiyorlar. Son olarak da Beşli Çete’nin kitabını yazan genç ve başarılı milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’ın dokunulmazlığını kaldırmak için harekete geçtiler.

Daha önce uyarmıştık, Eskişehir’den bir kez daha haykırıyoruz; ZAM, ZULÜM, KAYYUM bu ülkenin kaderi olamaz.

Her şeye maydanoz İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul’a kayyum hazırlığı içinde olduğunu açıklıyor. Ancak, Ankara’nın göbeğinde işlenen ve geliyorum diye bağıran siyasi suikaste katılan emniyet güçleri ve uyuşturucu çeteleri hakkında ise sus pus kalmayı tercih ediyor. Hamasi nutuklarla CHP’ye ayar vermeye çalışıyor.

Bu siyasi cinayetin takipçisi olacak, ülkemizi 90’lı yılların karanlık günlerine dönmesine asla izin vermeyeceğiz., İktidarımızda, uyuşturucu çeteleri ile, mafya, siyaset, emniyet ilişkilerine mutlaka son vereceğiz.  

TÜİK’in makyajlı enflasyon verileri ile emeklimizi, memurlarımızı, dul ve yetimlerimizi açlığa mahkum eden bu adaletsiz düzeni değiştireceğiz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi; Adaleti bu ülkeye ya getireceğiz. Ya getireceğiz!

Sandık önümüze geldiğinde kendi kaderimizi, kendimiz tayin edecek ve Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında gerçek bir demokratik düzen ile taçlandırarak halkımıza derin bir nefes aldıracağız.

Hiç kimse, ama hiç kimse umutsuz olmasın Türkiye önemli bir değişimin eşiğinde ve doğum sancısı yaşıyor.

Türkiye’nin umudu olan, milletin masası birkaç gün önce 10. toplantısını gerçekleştirdi. Uzun saatler süren bu toplantıda önemli kararlar alındı. Ortak Anayasa metninden sonra, Geçiş Süreci Yol Haritası ve Ortak Politikalar Metni, 30 Ocak’ta kamuoyunun bilgisine sunulacak. Bu iki metin ile birlikte partilerimizin siyasi iş birliği mimarisi önemli ölçüde tamamlanmış olacaktır.

Sandık güvenliğinin sağlanabilmesi ve TBMM’de Anayasayı değiştirecek milletvekili çoğunluğun elde edilebilmesi için komisyonlar çalışmalarına devam edecek, alternatif ve simülasyonlar çalışılacak ve nihai kararı vermek üzere bu konuda Genel Başkanlar yetkili olacaktır.

Eskişehir’de CHP olarak, çok sayıda yapılan anketlerin ortalama verilere göre açık ara birinci partiyiz.

Bu veriler bağlamında; milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, mahalle temsilcilerimize, parti okulu koordinatörlerimize ve parti okulu eğitmenlerimize , ETKİ Gençlik gönüllülerimize, öbek sorumlularımıza, gönüllülerimize ve siz tüm yol arkadaşlarımıza yönetim kurulumuz adına teşekkürü bir borç biliriz.

Hedefimiz, milletvekilliği seçimi için yüzde 45 oy oranına ulaşmaktır.

Hiçbir kuşkumuz yok! 13. Cumhurbaşkanı tam bir mutabakatla milletin masasının onayladığı isim olacaktır.

Az kaldı! Geliyor Gelmekte Olan.

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM