Çocuk felcine yönelik farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Kulüp Başkanı Mert Yüksel, Hintli Rotaryan Bashar Asfour’un katılımıyla etkinliği gerçekleştireceklerini belirtti.

Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor

Dünya üzerinde çocuk felcinin bitirilmesine yönelik Rotary Kulüplerinin büyük bir çabası olduğunun altını çizen Yüksel, “Bu çabaya ilişkin olarak Türkiye'de ve dünyada birçok çocuk felci vakası görülmüyor. Küçük çocuklarda 3 doz olarak ağızdan vuruluyor ve aşıyla önüne geçilebiliyor. Sadece çocuklarda da değil, yetişkinlerde de görülebiliyor ama daha düşük bir oranda. Biz de bu çocuk felci Afrika'da ve daha geri kalmış ülkelerde bitirmek amacıyla burada bir etkinlik yapıp farkındalık oluşturmak, dikkat çekmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak da Hintli Rotaryan Bashar Asfour isimli dostumuz var. O Berlin'den çıkarak Avrupa ülkelerini gezerek son durak Çek Cumhuriyeti olmak üzere polio farkındalığı oluşturmak amacıyla bir seyahatte bulunuyor. Onunla beraber burada bu etkinliği gerçekleştireceğiz" dedi.

“Çocuk felcini hafife almayın”

Etkinlikte yer alan Bashar Asfour ise çocuk felcine yakalanması ve mücadelesine yönelik ise şu şekilde konuştu; " Henüz 10 aylıkken Çocuk Felci hastalığına yakalandım. Uzun süren tedavi, dayanılmaz acı ve ıstırap anlarıyla geçti. Gençliğimi hastanelerde ve tıbbi kurumlarda geçirdim. Şiddetli enfeksiyonun sonuçlarıyla mücadele ettim, birçok ameliyat geçirdim ve bu süreç boyunca ailem tarafından desteklendim. Acı verici ve gözyaşlarımın sürekli aktığını hatırlıyorum.” dedi. Aşının son derece önemli olduğunu vurgulayan Asfour, bu görevi hafife almamak gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM