Bayram mesajı birliğin değil baskının gölgesinde geçti

22 belediye başkanı görevden alındı, halkın iradesi gasp edildi!
22 belediye başkanı görevden alındı, halkın iradesi gasp edildi!
İçeriği Görüntüle

CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nda düzenlenen Kurban Bayramı bayramlaşma törenine CHP Eskişehir Milletvekilleri Ayhan Arslan, Utku Çakırözer ile çok sayıda partili katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, sağlık sorunları yaşayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i ziyaret amacıyla Manisa’da oldukları belirtildi.

Bayramlaşma programında konuşan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram konuşmasını sert sözlerle eleştirdi ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan halkın yanında olduklarını vurguladı.


“Bayramı gölgeleyen bir baskı rejimiyle karşı karşıyayız”

Yalaz, “Bayramlar, birliği ve beraberliği pekiştirdiğimiz günlerdir. Ancak ne yazık ki halk iradesinin gasp edildiği, ekonomik sıkıntıların büyüdüğü, yargının siyasallaştığı bir ortamda bayram kutluyoruz” dedi.

CHP’li belediye başkanlarına yönelik baskılara dikkat çeken Yalaz, “Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nu tutuklayarak diz çöktürmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Halkın iradesini teslim alamayacaklar. Bu halk sandıkta bu baskıcı rejime gereken cevabı verecektir” ifadelerini kullandı.

Ekran Görüntüsü 2025 06 09 184814


“Erken seçim talebi halkın iradesidir”

AK Parti’li milletvekillerinin söylemlerine tepki gösteren Yalaz, Fatih Dönmez’in “Hoplasanız da zıplasanız da Erdoğan’ı deviremeyeceksiniz” sözlerine karşılık, “Bizim niyetimiz hoplamak zıplamak değil, halkın iradesini sandıkta göstermek. Asıl siz hoplasanız da zıplasanız da gideceksiniz” dedi.

Yalaz, erken seçim çağrısını yineleyerek, “Bu toplum artık yoksulluktan, işsizlikten ve adaletsizlikten yoruldu. Halk erken seçim istiyor. Sandık önümüze geldiğinde gereğini yapacağız” diye konuştu.


“Ekrem İmamoğlu Silivri’de rahat uyuyor, siz sarayda uyuyamıyorsunuz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek mesajı veren Yalaz, “İddia ediyorum, Ekrem İmamoğlu Silivri’de kafasını yastığa koyduğunda rahat uyuyor. Ama siz sarayınızda uyuyamıyorsunuz. Çünkü halktan korkuyorsunuz” dedi.

İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı olacağını belirten Yalaz, “Cumhurbaşkanı İmamoğlu! Cumhurbaşkanı İmamoğlu! Cumhurbaşkanı İmamoğlu!” sözleriyle salondan büyük alkış aldı.


“Bu topraklara en güzel bayramları getireceğiz”

Talat Yalaz konuşmasını şu sözlerle tamamladı:“Mustafa Kemal’in askerleriyiz! Bu halk, bu ülke en güzel bayramları hak ediyor. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, emeklilerin çalışmak zorunda kalmadığı, gençlerin ülkeden kaçmak istemediği günleri birlikte kuracağız.”