Türkiye ve Eskişehir kendisine dayatılan iki partiye mahkum olmadığını ifade eden Gürgenburan, “22 yıldır ülkeyi yöneten iktidar beceriksizliğinin, yoksulluğun, hayat pahalılığının nedenini dış güçler yalanına bağlamış, halkımızı bunu inandırmaya çalışıyor. İşsizlik artmış, ama şehrimizdeki işverenler işçi bulamamaktan yakınıyor.” diye konuştu. Bütün bunların sebebinin; iktidar ve bu iktidarı yerinde tutan ana muhalefetin, ülkenin sorunlarına hiç bir çözümü olmadığını belirten Fahri Gürgenburan, şöyle konuştu: “ Sevgili Eskişehirliler yönetim anlayışına farklılık getirerek kişileri değil, zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor.  Biz, şehrimizin sorunlarını ele alan projelerimizle, bu değişimi başlatacağız. Ekonomik darboğazın bunalttığı Eskişehir halkının, belediye hizmetlerini daha kaliteli ve ucuza alması için çalışacağız. Bu husus, kamu hizmetine ilişkin temel ilkelerden birisidir. Bunu gerçekleştirebilmemiz için desteğinize ihtiyacımız var. Uzatın elinizi, siz de bu değişimin bir parçası olun. Biz başkayız. Sizinle bir başkayız.”

Bağımsız Türkiy e Partisi’nin adayları şöyle:

Av. Nihat Günaydın                       Odunpazarı Belediye Başkan Adayı

Sabriye Aşık                                      Tepebaşı Belediye Başkan Adayı

Av. Gürkan Çalışkan                       Çifteler Belediye Başkan Adayı

Ercan Hasçelik                                  Mahmudiye Belediye Başkan Adayı

Av. Seçkin Yavaş                             Sivrihisar Belediye Başkan Adayı

Muzaffer Şen                                   Günyüzü Belediye Başkan Adayı

Hasan Ökten                                     Alpu Belediye Başkan Adayı

Tuncay Akdemir                              Han Belediye Başkan Adayı

Cemal Aktaş                                     Beylikova Belediye Başkan Adayı

Hayri Mermertaş                            Mihalgazi Belediye Başkan Adayı

Celal Öz                                              Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı

Barış Çalıkuşu                                   Seyitgazi Belediye Başkan Adayı

BÜYÜKŞEHİR ADAYI FAHRİ GÜRGENBURAN HAKKINDA:

Fahri Gürgenburan, 1971 Eskişehir doğumludur. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans programını tamamladı. 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunun Mülkiyet Hakkına Etkileri isimli kitabı bulunuyor. Eskişehir’de serbest avukatlık ve arabuluculuk yapmaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AV. NİHAT GÜNAYDIN

1974 yılında da Eskişehir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İleri derecede İngilizce bilen Nihat Günaydın, Eskişehir'de 17 yıldır serbest avukatlık yapmaktadır ve çok sayıda yurt içi ve yurt dışı ticari şirketlerin danışmanlığını yapmıştır. Nihat Günaydın, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Vahim tablo artık son bulmalı Vahim tablo artık son bulmalı

TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SABRİYE AŞIK

Sabriye Aşık, 1969 yılında Eskişehir'de doğdu. İlkokul ve ortaokul öğrenimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra Bolu Sağlık Meslek Lisesi’ni bitirip Atatürk Üniversitesi’nde lisans yaptı. Antalya ve Eskişehir’de Yüksek Hemşire olarak görev yaptı. Sabriye Aşık, evli ve 3 çocuk annesidir.

Editör: şenay Yıldırım