Odunpazari Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, tarafından yapılan açıklamada; tarım ve hayvancılık paydaşlarının yeni dönemde göreve gelecek bütün belediye başkanı ve yöneticilerinden talepleri şöyle sıralandı:

1- Yaklaşık yirmi yıl önce kapısına kilit vurulan ve yıllardır Eskişehir halkını özel sektör veya merdiven altı kesimlere mahkûm eden, Büyükşehir Belediyemizin mezbaha yapmama kararını tekrar gözden geçirmesidir. Her seçim döneminde söz verilen sıhhi, modern ve daha ekonomik kesimlerin yapılacağı mezbahanın hayata geçirilerek, Eskişehir halkının sağlıklı ve ucuz et yemesi, hayvan üreticisi arkadaşların daha uygun ve modern şatlarda hayvanlarını kestirebilmesi için bu mezbahanın yapımı öncelikli talebimizdir. Bir milyona yaklaşan nüfusa sahip şehrimizdeki belediyelerin bir mezbahası olmaması büyük bir eksikliktir.

2- Eskişehir de yapılan ve yeri çok tartışılan Hayvan Pazarının, hem hayvanlar hem de oradaki insanlar için daha tertipli ve düzenli bir hale getirilmesi, tuvalet, yemek yeme alanları gibi sosyal alanlar ile hayvan ve insanların sağlığı düşünülerek rüzgârdan korunaklı yerlerin ivedilikle yapılması biz üreticilerin dileğidir.

Öğrencilere abonman müjdesi Öğrencilere abonman müjdesi

3- Şehir merkezi ve kırsal mahallelerde herkesin şikâyetçi olduğu Başıboş sokak hayvanlarının bir an önce yapılacak hayvan barınaklarında toplanıp, gerekli kısırlaştırma, cip ve etiketleme ve gerekli sahiplendirmelerinin yapılarak, bu konudan mağdur Eskişehirlinin bu sorundan kurtarılması gerekmektedir. Birkaç mama firmasının finanse ettiği dernekler değil, halkın istekleri doğrultusunda bu konu çözüme kavuşturulması, şehrin her yerine mama koyarak hem görsel hem de sağlık açısından uygunsuz alanlar yaratmasının ve hayvan beslemenin ne o canlara nede Eskişehirliye bir faydası yoktur. Şehrimizde geçtiğimiz dönemde yaşadığımız bir genç kızımızın ölümü ile sonuçlanan olayın bir daha yaşanmaması tek dileğimizdir.

4- İlimizde bulunan küçük üreticilerimizin çoğu Pazar yerlerinde, kendi ürettikleri ürünlerini satıp geçimlerini sağlamaktadır. Avrupa şehri diye tanıttığımız şehrimize yakışmayan trafik, sağlık ve güvenlik açısından sorunlara sebep olan, mahalle ve sokak aralarındaki Pazar yerlerinin, belli noktalara yapılacak sağlıklı, güvenlikli ve modern kapalı pazar yerlerine taşınması gerekmektedir. Bu konu ilçe belediyelerinin acil çözmesi gereken sorunların başında gelmektedir.

Editör: şenay Yıldırım