Tepebaşı'nda minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Tepebaşı'nda minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Sivrihisar Eğitim Vakfı genel kurulunda Bekir Kalır güven tazeledi. Yönetim kurulu şu isismlerden oluştu; 

Bekir Kalır

Ali İnci 

Mustafa Kara

Sezgin Demir

Yavuz Ayva

Yasin Atışkan

Pınar Barış

Kongreye, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Nebi Hatipoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eski Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen katıldı. Kongrede konuşan Bekir Kalır, " Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “savaş meydanlarında  ne kadar parlak zaferler elde edilirse edilsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” diyerek eğitimin bir milletin bekasında ne derece önemli olduğunun altını çizmektedir.
İşte bu düşünceden hareketle kadim ilçemiz Sivrihisar’ın “eğitim, tarih, kültür ve sosyal gelişiminin öncü ve güçlü sivil toplum kuruluşu olmak” misyonu ile 1991 yılında kurulan ve kurulduğu zamandan bu yana Eskişehir’e ve Sivrihisar’a sosyal ve kültürel anlamda önemli katkılar sunan vakfımızın bugün 12. Genel Kurulunda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Vakfımızın genel kuruluna teşriflerinizden dolayı şahsım ve yönetim kurulu adına hepinize teşekkürlerimizi sunuyorum. Hoş geldiniz, şerefler verdiniz….
Değerli hazirȗn, “sözün makbulü kısa olanıdır” derler. O yüzden kıymetli vakitlerinize özen göstermek adına programın akışı ile ilgili kısa bilgiler vermek istiyorum. 
Genel Kurulumuza başlamadan önce vakfımızda önceki dönemlerde başkanlık yapmış başkanlarımıza plaket takdimi yapılacaktır.
Açılış konuşmasının başında da zikrettiğim gibi bugün aramızda katılımları ile bizi onurlandıran değerli protokol mensupları bulunmaktadır. Onların yoğun programları olabileceği düşüncesi ile -çok zamanlarını almamak için tensip buyurmaları halinde konuşmalarını rica edeceğiz. Konuşmaların bitiminden sonra genel kurul gündemimiz ile toplantımız devam edecektir.
Bu kısa bilgilendirmeden sonra iki hususu daha belirterek kürsüden ineceğim. Birincisi vakfımızla ilgili. Kurumlar mensuplarının ve yöneticilerinin idealleri ve çabaları ile yol alırlar. Bu manada vakfımızın bugüne gelmesinde birazdan plaket takdim edeceğimiz başkanlarımızın dışında bugüne kadar vakfımıza irili ufaklı destekler sunan çok sayıda hemşerimizin de katkısı olduğu bir gerçektir. Vakfımıza destek sağlayan bütün hemşerilerimize huzurlarınızda bir kere daha şükranlarımı sunuyor, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler, vefat etmiş olanlara ise rahmetler diliyorum…
İkinci ve son husus günün tarihi ile ilgili. Yarın ülkemiz için önemli bir gün, önemli bir bayramı kutlayacağız. 19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün İstanbul’dan Samsun’a çıkarak Türk kurtuluş savaşının başlangıç meşalesini yaktığı kutlu bir gündür. Bu vesile ile hepimizin Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu aziz vatan için canını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Editör: Mustafa YILDIRIM