Küba 110.861 km2 yüzölçümüne sahip cennet gibi bir ada ülkesidir. Cennet gibidir çünkü kıyıları, ormanları, doğal zenginlikleri rant için yağmalanmamıştır. Bir kuş cennetidir her şeyden önce. Küba da bulunduğum 9 gün boyunca gökyüzünde sayısı 2 milyon civarında olan hindi akbaba çok yakınımızda uçmaktaydı. Bunun yanı sıra kartallar ve değişik güvercin, kanarya türleri ve totu kuşuyla sürekli olarak karşılaşabilirsiniz.

 

Kübalılar için timsah önemli bir canlı türüdür. Adanın haritasına baktığınızda bir timsaha benzediği için ülkenin sembolü haline gelmiştir.

 

Parque Nacional Cienaga de Zapata isimli milli doğal park timsahın karın bölgesinde yeralmaktadır.  Bu milli park Küba devleti tarafından tamamen koruma altına alınmış, yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi sağlanmıştır. Parkın yüzölçümü 4.354 km2 dir.

 

Ünlü domuzlar körfezi çıkartması bu bölgenin hemen kıyısında Playa Giron adı verilen bölgede gerçekleştirilmiştir ve Amerika nın, Küba devriminden sonra ülkeden kaçan mafya üyeleri ve adli suçlularla kurduğu ordusu ağır yenilgiye uğramıştır.

 

 

 

Parkın içinde balık avlayan kuş türleri, ağaç yiyen karıncalar ve timsahlar görebilirsiniz. Bizde parkın içindeki büyük bir lagünde küçük teknemiz ile yol alırken böyle bir şanslı anımızda nehirden balık yakalayan kartalı fotoğraflama şansı elde ettik. Küba da Yaban hayatındaki canlılar için İnsanoğlunun korkulacak bir canavar olmadığını anlıyoruz.