Olağan ESKİ Genel Kurul Toplantılarının 2'inci Birleşim 1'inci Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin başkanlığında gerçekleşti.

Gençlerden açık sahnede  muhteşem performans Gençlerden açık sahnede muhteşem performans

Eskişehir'in en önemli 10 sorunundan birinin su konusu olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe ünlüce, "Bu konu ESKİ'nin bugüne kadar yaptığı arıtma sistemiyle, evlere sağlıklı su ulaştırma konusunda büyük çaba var. Biz sadece porsuktan gelen suya mahkumuz. 30 büyükşehir içinde bir çoğunda baraj suyu yanında bir kaynak suyu var. Bizim böyle bir talihsizliğimiz var. Porsuktan geçerken oradaki suyun ne durumda olduğunu görüyorsunuz. Bu suyu arıtarak her haneye ulaştırıyoruz. Pek çok tahlilden testten geçiriyoruz. Bugüne kadar bu suyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Eskişehir'i bu suya mahkum bırakmayalım." ifadelerini kullandı.

"DSİ ile protokolü hızlandırmamız lazım"

DSİ ile yapılan bir protokolden bahseden Ünlüce, "Protokolün daha planlama ihalesi sürüyor, daha yapım ihalesi var. Bu süreç çok yavaş ilerliyor. Çiftelerden gelen su Çifteler halkının kullanımından kalan su bize gelecek. Çok yavaş ilerliyor çok gecikiyor. Bunu biraz hızlandıralım ki hem daha kaliteli su Eskişehir'e gelsin hem maaliyetleri düşürelim. Şehrimizin en önemli konularından birisi bu." şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM