Kahve ve kruvasanın başarılı bir şekilde bir araya gelerek Eskişehir ile buluşmasında büyük payı olan Cro&Cups marka kurucu ortaklarından, başarılı girişimci Belgin Arıkan Kaya ile birbirinden lezzetli kruvasanların eşliğinde markanın lezzet yolculuğunu konuştuk.

Cro&Cups adı ile başlayalım, ismin özel bir anlamı var mı?

Son zamanlarda ülkemizde kahve kültürünün arttığını ve hamburger ve kola, simit ve çay gibi kahvenin tamamlayıcı ürününün de kruvasan olduğunu gözlemledik. Türkiye’de yurtdışındaki kadar iyi kruvasanın olmadığını ve bunun bir ihtiyaç olduğunu fark ederek bu yola çıktık. 1,5 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından Cro&Cups kuruldu. Markamızın ismi Croissant (kruvasan)’ın kıs- altılmış hali olan Cro ve kahve, marmelatlarımızı temsilen Cups (bardak, kap) anlamını taşıyor.

Bodrum ve İstanbul’daki şubelerinizden sonra Eskişehir’de bu şubeyi açtınız. Eskişehir'i tercih etmenizin özel bir sebebi var mıydı?

Eşim ve ben Eskişehirliyiz. Katıldığımız festival ve etkinliklerde gördük ki sadece İstanbul değil ülke genelinde sevilen bir ürün kruvasan. Biz de buna uygun şekilde bir büyüme stratejisi izliyoruz ve kendi şehrimizi de bu plana dahil ettik.

Kruvasan Türkiye’de genellikle sade ya da çikolatalı tüketilirken siz pek çok çeşidi ile satıyorsunuz, yeni çeşitler sevildi mi?

Biz bu işe başlarken ilk önce sade, çikolatalı kruvasan ve marmelatlarla başladık. Gelen talepler doğrultusunda Türk halkının damak tadına uygun yeni reçeteler hazırladık ve hâlâ farklı reçeteler denemeye devam ediyoruz. Ürün yelpazemizi bu şekilde genişlettiğimizde çok iyi geri dönüşler aldık. Sandviçlerde en az tatlılar kadar beğeniliyor ve günün her saati tüketiliyor.

Kısa denilebilecek bir sürede şubeler açtınız, bu başarınızı neye borçlusunuz?

Girişimci ruhumuzla işimizi çok severek yapıyoruz. Bu işi yaparken yanımızda ülkedeki iyi kruvasan eksiğini giderebilecek ve hızlı aksiyon alabilecek sağlam bir ekibimiz var. Böylece şubeleşme sürecimiz kısa sürüyor, gelecek ay 5’inci şubemizi İstanbul’a açıyoruz. Nisan ayında da 6’ncı şubemizi Fethiye’ye açıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni şubeler açmaya, kendi açamadığımız şubeleri franchise vererek büyümeye devam edeceğiz.

En lezzetli kruvasanları yaptığınızı söylüyorsunuz ve yapılan yorumlar da bunu doğruluyor. En iyi kruvasanı yapmayı nasıl başarıyorsunuz?

Bu ürün için gerçekten çok çalıştık. Malum mayalı bir ürün olduğu için çok hassas ve standartını sağlamak çok zor oldu. En başından beri bir tek ürün olsun ama en iyisi olsun diye uğraştık. O yüzden kruvasanın yanında başka bir ürün üretmedik. Sadece kruvasana odaklandık ve kendimizi hala bu alanda geliştirmeye devam ediyoruz.

Cro & Cups için hayalleriniz ve hedefleriniz neler?

Kat Kat Lezzet – Kat Kat Mutluluk mottosu ile hem perakende hem de toptan satışlarda tüm müşterilerimize en kaliteli ve lezzetli kruvasanı sunmak bizim için büyük bir mutluluk. Genelde tüketiciler kruvasan çeşitlerini sade ve çikolatalı olarak biliyor oysa Cro & Cups’ta kruvasanlar sandviç olarak tatlı ve tuzlu seçenekleri ile son derece lezzetli bir şekilde tüketiliyor. Ürünlerimizi yaklaşık 140 gram tamamen yüzde yüz tereyağı ile yapıyoruz. Her ürünün imalatı yaklaşık 2 gün kadar sürüyor, üretim esnasında ciddi bir emek var. Tüm kruvasanlar el sarması olarak hazırlanıyor. Kruvasanın hamuru bol miktarda tereyağ içerdiğinden, hem kahve ile güzel bir tat uyumu oluşturuyor hem de bizdeki çeşit ve alternatifleri ile ana öğün olma özelliğine sahip. Doğal tereyağı ile hazırlanan enfes lezzeti ile akıllarda kalan Cro & Cups markamız, her geçen gün yeni kitlelere ulaşıyor. Müşterilerimizden aldığımız güçle bu büyüme sürecini kalitemizi sürdürerek geliştirmeyi planlıyoruz.

Önümüzdeki dönem planlarınız nelerdir?

Üretimimizi Eskişehir’e almak için çalışmalara başladık. Toptan dağıtım ağımızı genişletmemizi sağlayacak ve ihracata uygun bir tesis planlıyoruz. Kısa vadede şube sayısını artırmaya devam edeceğiz. Orta vadede franchise sistemini kuracağız ve ardından hedef markayı yurt dışına taşımak. Bunların da kısa sürede olacağına inanıyorum.

Editör: şenay Yıldırım