Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin okullarda imamların görevlendirilmesinin söz konusu olmadığına ilişkin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Eğitimde çok daha temel sorunlar varken, bu tür uygulamalarla insanları kutuplaştırmaya gerek var mı?” diye sordu.

Eskişehir Valiliği onayı ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan 27.04.2023 tarihli protokolün yürürlüğe girmesinden sonra okullarda uygulamanın başladığını aktaran Alkan, şunları söyledi: “Bu kapsamda, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere imamlar, vaizler görevlendirilmiştir. Ancak bu durum Millî Eğitim Müdürümüz Pervin Töre tarafından kabul edilmemektedir. 1 Haziran 2023 tarihinde benim çalıştığım Fatih Anadolu Lisesi’ne görevlendirilen imam tarafından konferans salonunda öğrenciler ile etkinlik yapıldı. Birçok okula giden imam ve vaizler mevcutken, hani okullara imamlar gitmemişti?

TEMEL SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Eskişehir Eğitim Sen olarak var olan sorunları kamuoyu ile paylaşmak dışında çözüm önerilerini de aktaran Faik Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkili eğitim sorunu çözüldü mü?

1 öğün yemek meselesi çözüldü mü? Nitelikli yemek yerine sadece karbonhidrat verilmeye devam edilmekte, buna bir çözüm getirildi mi? Kalabalık sınıf uygulaması çözüldü mü? Velilerden para toplanmaya neden devam edilmektedir? Asıl sorunlar bunlardır ve çözüm üretemeyen bir bürokrasi ortadadır. Yeterince din dersi ve branş öğretmenleri mevcutken bu protokolü anlamak mümkün değildir.”

Editör: şenay Yıldırım