İşletmenizde enerji verimliliğini artırmak için atabileceğiniz en doğru adımlardan biri enerji takibidir. Kısaca enerji izleme olarak da adlandırılan bu yöntem sayesinde enerji tüketiminizi ölçümlemeniz mümkün olabiliyor. Bu ölçüm sonuçlarını analiz edebilir ve analiz neticelerine bağlı olarak çeşitli revizeler yapabilir, önlemler alabilirsiniz. Böylelikle en doğru hamleler ile enerji verimliliği konusuna da yatırım yapmış olacaksınız.

Özellikle yüksek düzeyde enerji kullanımına sahne olan işletmelerde, üretim alanlarında enerji takibine çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu açıkça ifade edebiliriz. Dolayısıyla çeşitli önlemler alınması, işletmelerin enerji giderlerinde de ciddi bir düşüş olmasını beraberinde getirecektir. Bunu sağlamak için enerji izleme ve yönetim platformuna ihtiyacınız olacak ve bu ihtiyacınızı karşılayacak olan da Enerjisa!

Enerji izleme ve yönetim platformu, işletmenizde enerjinizi sizin yönetmenizi sağlıyor. Üstelik işletmenizde bulunmanız da gerekmiyor. Farklı bir yerde olsanız dahi cihaz bazında enerji tüketimlerini kontrol edebiliyor, yönetebiliyorsunuz. Aynı zamanda lokasyonlar arası kıyaslamalı raporlama yapma şansına da sahip olabildiğinizi belirtmeliyiz. Yönetim paneli üzerinden lokasyona göre özelleştirme, enerji giderlerinin takibini ele alma şansınız da bulunuyor.

Kısacası enerjinin üretiminden tüketimine kadar tüm aşamalarda işletmenizi gerçek zamanlı olarak izleme imkanınız oluyor. Enerji izleme ve yönetim platformunun yapay zeka ile geliştirildiğini de belirtmeliyiz. Verinin bilgiye dönüşmesini sağlayan sistemler sayesinde işletmenizde enerji kullanımına dair bir yol haritası elde edebilirsiniz. Özetlemek gerekirse, enerji kalitesinin incelenmesi, reaktif enerji takibi ve arıza bildirimi gibi işlemlerin bu platform üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Dilerseniz bir alarm da oluşturabiliyorsunuz. Sadece raporlama değil daha farklı fonksiyonlarda çözümler de size sunuluyor. Hatta hava kalitesinin takibini ve kayıt altına alınmasını bile sağlamanız mümkün oluyor.

İşletmenizi geleceğe taşırken aynı zamanda enerji yönetimini de üst düzeyde gerçekleştirmek istiyorsanız sizin için de en doğru çözüm enerji izleme olacaktır. Enerjisa internet sitesini ziyaret etmeniz durumunda bu konuda merak ettiğiniz her türlü soruya yanıt alabilirsiniz. Bu platformun kurulumunun nasıl yapıldığı konusunda da detaylı bilgiye en kolay şekilde söz ettiğimiz siteden ulaşabilirsiniz. 

Editör: Mustafa YILDIRIM