Değerli okuyucular Eskişehir'de son günlerde gündem oldukça sıcak. Ben de bana ulaşan bilgiler doğrultusunda değerlendirmelerde bulunmak istedi.

Alpu Organize Sanayi:

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş hava sanayini kaçırdık, hızlı treni kaçırmayalım diye bas bas bağırıyor. Alpu'ya hızlı tren test merkezi yapılıyor. Kesikbaş “Bu merkezin hemen yanına İhtisas Sanayi OSB yaparsak, büyük yatırımcıları getirebiliriz diyor.

Başkan sanayinin kurulacağı alanın çorak bir alan olduğunu ve bu sanayinin bacasız bir sanayi olduğunu üstüne basa basa dillendiriyor, ancak sanayi kelimesi nedense bazılarını korkutuyor…

Yani verimli Alpu Ovasına bir zararı olmayacağının garantisini veriyor başkan.

Orada ısrarcı olunmasının tek nedeni sanayinin test merkezinin yanına yapılmasının avantajlarının çok fazla olması.

Aksi bir durumda yatırımcı çekilmesi neredeyse imkansız gibi görünüyor.

Sağlık, hava ve verimli topraklar açısından tedbirler alınırsa Eskişehir için bir büyük bir şans olacaktır burası.

Bu tür şansları geri tepmeye devam edersek büyük bir kasaba olmaya devam edeceğiz.

Kalabak Suyu sorunu: Kalabak suyunda dağıtım sorunu devam ediyor. Sorunun çözümü ile ilgili maalesef ancak bir arpa boyu yol alınabildi.

 

Tepebaşı Belediyesi işini yapıyor: Siyasete belediyelere şöyle geniş bir yelpazeden bakınca gördüğüm şu ki; Tepebaşı Belediyesi hiç bir tartışmanın, siyasetin içinde yok. Vatandaşı kucaklamış, ciddi bir şikayet sorun bize ulaşmıyor. Diğer iki belediyeden biri içkili yerler, diğeri Kalabak suyu tartışmasında boğuşuyor. İl Başkanlığındaki siyasi çekişmeler de cabası. Başkan Ahmet Ataç'ı delege dahi yapmadılar, hiç bir şekilde tartışmanın içine girmedi. Belediye kadrolarında çalışan personel de herkesi kucaklıyor, siyasi görüş ayırt etmeden. Peki diğerlerinde öyle mi...

Millet Bahçesi neden açılmıyor: Eskişehir Millet Bahçesi Eskişehir'de son dönemde yapılmış en iyi işlerden birisidir. Bahçe tamamlandı. İl kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'e gelecek. Kütüphane ile Millet Bahçesi'nin açılışını Erdoğan'a yaptırmak istiyorlar. Ancak kış yaklaştı. Herkesin temennisi bir an önce kapıların açılması yönünde. Vatandaş bu güzel proje ile bir an önce kavuşturulmalı. Resmi açılışı yine Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapabilir.

Korona Virüs ve Eskişehir: Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs’te vaka sayısı Eskişehir'de günlük 1000'li rakamlara yükseldi. Bazı hastanelerde morgda yer kalmadığı için zaman zaman sığınakların kullanıldığı bilgisine ulaştım. Bilindiği üzere tedbirler için kent valiliğine de yetki verildi. İldeki vaka sayılarına göre yetkililer tedbirler uygulayabiliyor. Türkiye'de vaka sayısında zirvede bulunan Eskişehir için Eskişehir Valiliği gerekli tedbirleri almakta yetersiz kalıyor. Daha sıkı önlemler alınmalı.

İçkili yerler sayısının artırılmak istenmesi

Odunpazarı Belediyesi 3 bölgeye içkili mekânlar için izin verecek. Konu meclisten geçti. Sokakta bir işletmeye izin verildiğinde diğer işletmeler de bu hakkı elinde bulunduruyor. Hatta evler dahi içkili mekana çevrilebiliyor. Yani mantar gibi çoğalabiliyor.

Böyle bir durumda güvenlik açısından son derece sakıncalı bir durum ortaya çıkabilir. Eskişehir'de 166 olan içkili mekan sayısına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un son hamlesi ile şimdilik 92 yeni yer daha eklenecek.

Yani bu işin bir oranı, bir izahı olmalı. İyi etüt edilmemiş bir durum var ortada. Hem de bazı kurumların olumsuz raporuna rağmen böyle bir karar alınabilmiş….

Barlar sokağı ile ilgili rakamları ortaya koyduğumuzda daha fazla konuşmanın da bir anlamı olmayacaktır.

Son 3 yılda;

6 kasten adam öldürme,

959 kasten adam yaralama,

kadınlara dönük 61 cinsel saldırı gerçekleşmiş Barlar Sokağı’nda

50 içkili işletmenin bulunduğu bu sokaktan emniyet birimlerine yapılan kavga, yaralama, yüksek ses nedeniyle rahatsız olma şikayetlerinin adedi 16.971...

Eskişehirspor dükkanı kapatacak mı?

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören “Böyle giderse dükkanı kapatacağız” demiş. Tabi ki dükkanın kapanmasına başta başkan müsaade etmez. Başkan sıkıntının büyüklüğünü farklı bir pencereden anlatmaya çalışıyor. Takım kazanmadıkça kulüp karanlığa bir kez daha yaklaşıyor. Bu yıl Es Es küme düşmez ise önümüzdeki yıl şampiyonluk hamleleri yapılabilir. İkinci yarı transfer tahtasının açılması için çalışmalar başladı. Ancak takım kazanamıyor. Bazı şeylerin konuşulabilmesi için ilk yarı en az 18 puan toplanması gerekiyor.