Eskişehir son 20 yılda yapılmayan spor yatırımları nedeniyle çok gerilere gitti.

Futbol sahası, salon ve yüzme havuzu sorunları nedeniyle spor branşlarında başarı da gelmezken, Türkiye şampiyonaları da artık Eskişehir’e verilmiyor. Bu durum Eskişehir’in tanıtımı ve ekonomik olarak da geriye gitmesine neden oluyor.

Gelelim konumuzun özüne…

Eskişehir’de amatör spor kulüpleri gerçekten zor şartlar altında mücadele veriyor. Eskişehirspor gibi onlar da kaderine terk edilmiş durumda.

Eskişehir merkezde belediyelerin sahaları ile birlikte antrenman ve maç yapılabilecek 9 saha bulunuyor. Bunlardan da 4 tanesine çok mecbur olmadıkça maç verilemiyor.

Saha zeminleri çok kötü,  ışıklandırmalar yetersiz, sporcular konteynerlerde üzerini değiştirebiliyor. Birçoğunda ulaşım sorunu var.

Saha sayıları yetersiz, kulüpler müsabakalara yarı sahada 1 saatlik bir antrenman ile hazırlanabiliyor. Peki bu şartlarda başarı gelebilir mi?

Belediyeler ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü sınıfta kalmış durumda.

Takip ettiğim bazı illerde sporcu sahaya geliyor, yıkanmış formasını askıdan giyip, antrenmanını yaptıktan sonra elini kolunu sallayarak evine gidiyor. Bir görevli tüm kulüplerin ihtiyacını karşılayabiliyor.

EASKF Başkanı Sadri Atam biliyorum   mücadelesini veriyor ancak sonuç alınamıyor.

Eskişehir’deki 90 kulüpten 78 tanesi müsabakalara katılmış. Eskişehir tesisi başına düşen kulüp sayısında Türkiye genelinde 70’inci sıralarda. Kulüp sayısında ise 26. sırada.

Bu olumsuzluklara rağmen başarı sıralamasında ise 23. sırada…

Ortalama 4 bine yakın futbolcu maçlarda mücadele ediyor..

Tesis başına düşen futbolcu sayısında ise 69. sıradayız.

Bu konuda belediyeler, Eskişehir Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü artık harekete geçmek zorunda. Kulüplerin de sabrı kalmadı…

Belediye başkan adaylarına da seslenelim…

20 bine yakın oy havuzu sizi bekliyor. Ancak projelerde yeni futbol sahaları göremedim….

Eskişehir ve Eskişehirspor’un başarılı olması için bu saha ve malzeme sorununun çözülmesinin yanı sıra yeni kulüplerin de açılması için çaba sarf edilmeli.