Tepebaşı Belediyesi tarafından 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında “Üretimin Gücü Kadınların Gücü” sloganıyla Eskişehir Kadın Kooperatifleri Panayırının ikincisi gerçekleştirildi.
Tepebaşı Belediyesi tarafından Kırsal Hizmetler Müdürlüğü eliyle 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında “Üretimin Gücü Kadınların Gücü” sloganıyla Eskişehir Kadın Kooperatifleri Panayırı gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen panayır, İsmet İnönü Caddesi’nde yer alan Hanımeli Sokağı’nda Eskişehirliler ile buluştu. Panayırda kooperatif ürün stantlarının yanı sıra el emeği ürünlerin yer aldığı stantlar yer aldı ve Tepebaşı Belediyesi’nde görev yapan temizlik işçilerinden oluşan Eko Şov Ritim Grubu da konser verdi.
“Kadın üreticilere elimizden gelen desteği veriyoruz”
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, panayıra katılarak stantları tek tek gezdi, üretici kadınlarla sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Başkan Ataç, “Kadın bizim anamız, bacımız, her şeyimiz. Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlar için ürettiği onlarca proje var. Onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadın emeğine paha biçilemez. Her üreticinin ve kooperatifin bir başarı hikayesi olduğuna inanıyorum. Başarı hikayelerimizi hep birlikte artıracağız. Bu güzel dayanışmayı da her yıl büyüteceğiz. Kooperatifçilik; dayanışmayı, ortak üretimi ve adil paylaşımı esas alarak yerel kalkınmanın en güçlü araçlarından biri olmayı sürdürüyor. Özellikle kadın kooperatifleri, kadınların ekonomik hayatta daha görünür ve güçlü olmalarını sağlarken, istihdama katkı sunuyor, yerel üretimi destekliyor ve toplumsal eşitliğin gelişmesine önemli bir zemin hazırlıyor. Kadın emeğinin örgütlü bir yapıyla buluşması, hem sürdürülebilir üretimi güçlendiriyor hem de kent yaşamına değer katan sosyal bir dönüşümü beraberinde getiriyor. Uluönder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Kanaatim odur ki, muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak, maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmektir.’ Biz, tam da bu noktada hali hazırda kadın üreticilere elimizden gelen desteği veriyoruz. Bunlardan biri de Hanımeli Sokağı. Kadınlarımıza belki Eskişehir’in en değerli yerini, Hanımeli Sokağı’nı kullanmaları için sunduk. Burada çok güzel şeyler oluyor, övünüyorum. Bugün de böyle bir kalabalığın olması beni çok sevindirdi. Burada yer alan kooperatiflerle 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyoruz. Ülkenin bu sıkıntılı günlerinde biraz moral bulmamız lazım. Bütün kadınlarımızı kutluyorum” dedi. Başkan Ataç konuşmasının ardından panayıra katılan kooperatiflere katılım belgelerini takdim ederek teşekkür etti. Ayrıca Hanımeli Sokak’ta stant açan bireysel üreticileri ziyaret eden Başkan Ataç, bol kazançlar diledi.
Panayırda yer alan kooperatifler ise şu şekilde: S.S. Beyaz Gelincik Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi, S.S. Doğanın Nefesi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S Eskişehir Kadın Eli Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, S.S. Eskişehir Nar Çiçeği Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi, S.S. Hanımelleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Han’ın Eli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Her Ev Bir Atölye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. İnönü İlçesi Hünerli Ev Kadınları Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Kaymazyayla ve Kaymaz Mahalleleri Doğal Yaşam Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Odunpazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S Sivrihisar Yalınkat Ana Kadın Girişimi Kooperatifi ve S.S. Tomris Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi.
“Üretimin Gücü Kadınların Gücü” sloganıyla Eskişehir Kadın Kooperatifleri Panayırı’nın ikincisi, Başkan Ataç ve kadınların çektirdiği fotoğraflarla son buldu.





