Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir şubesi yürüyüş gerçekleştirerek; 25 Mayıs’ta Porsuk Bulvarı’ndan yürüyüş başlatacak, emekliler, bir gün sonra da Ankara’da düzenlenecek mitinge katılacak. Hamamyolu’nda duyuru yapan Ali Paşa Şanlı, şunları söyledi: “Tüm Emeklilerin Sendikası Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı Biz emeklilerin yoksulluğu kader değildir. Emekli maaşlarımız yeniden düzenlenmelidir. Ülkemizde yaşanan sosyal ve ekonomik kriz, her gün daha da artarak sürüyor. Bu krizin faturasını her zaman yaptıkları gibi, bir kere daha emeklilere ödetmek istiyorlar. Krizi yaratan emekliler değil, ülkeyi yönetenlerdir. Saray iktidarı ve ortakları Krizi yaratanlar belli, faturasını da onlar ödesin. Siyasi iktidar, adaletli gelir dağılımını sağlamakla sorumludur. Bunu sağlamak yerine, biz emeklilere yoksulluğu kader olarak dayatıyorlar.”

Ülkeyi yönetenlerin bir elleri yağda bir elleri balda saltanat içinde yaşarken, emeklilere yapılan haksızlıkları ve hiç bir dayatmayı kabul etmediklerini belirten Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Aldığımız aylık maaş açlık sınırının yarısı bile değil. Bu durum böyle gitmez. Tüm emekli, dul, yetim ve engellilerin insanca yaşama hakkı var.2008 yılında yürürlüğe konulan emeklilik yassı mutlaka çıkarılmalıdır. En düşük emekli maaşı, yeni işe giren memur maaşın eşitlenmeli ve 35 bin lira olmalıdır. İntibak yasası derhal çıkarılmalıdır. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi yılda 4 kez olmalı ve en az asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir. Her türlü sağlık hizmetine erişim kolay ve tamamen ücretsiz olmalıdır.”

Gençlerden açık sahnede  muhteşem performans Gençlerden açık sahnede muhteşem performans

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, halkın yoğun olduğu Arifiye Mahallesi Hamamyolu Caddesi üzerinde gün boyu hazırlanan bildirilerin dağıtımını yaptı.

Editör: şenay Yıldırım