Beni tanıyanlar Eskişehir'den önce yaklaşık 4 yıl süre ile Gebze'de gazetecilik yaptığımı bilir. Dün sabah saatlerinde hem gazeteci olan hem de Gebzespor'da görevli olan Abbas Sır abim aradı.

22 Nisan Pazar günü Gebzespor'un, 3. Lige çıkma maçı olan şampiyonluk maçını Eskişehir'de oynayacağını söyledi. Hem kalacak bir otel hem de idman sahası konusunda yardımcı olmamı istedi.

İdman sahasını Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve TSYD Eskişehir Şube Başkanı Sadi Seda aracılığı ile bulduk. Buraya kadar her şey normal...

Ancak iş kalacak otele gelince tıkandık, kaldık. Çünkü 18 Nisan Çarşamba günü Eskişehir'de olacak sporculara, çarşamba, perşembe ve cuma geceleri için otel bulundu ancak cumartesi gecesi için kalacak tek bir otel yok!

Cumartesi gecesi için otel aramak için yaptığımız onlarca telefon görüşmesinde aradığımız her otelden "bir odalık bile yerimiz yok" yanıtını aldık  İlgili kurum ve otelleri arama trafiğine eşimle devam ettik... Kimleri aramadık ki? Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim İl Müdürü Necmi Özen, Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinin misafirhaneleri, ETO ve ESO yetkilileri, belediyeler, Polis Evi, Ali Fuat Güven Uygulama Oteli, Öğretmen evi, AK Partili yöneticiler, spor camiasının önde gelen isimleri, Sarar Butik Otel, Hilton Otel, Tasigo Otel, Anemon Otel, Arslanlı Otel, Madam Tadia Otel, Roof Garden Otel ve daha niceleri... Tanıdığımız, tanımadığımız tüm yetkililere ulaştık, otel sahipleri ile görüştük... Hatta Bozüyük'te kalsınlar diye düşünüp orayı bile aradık.. Ama her aradığımız yerden olumsuz yanıt aldık. "Tek bir odamız bile yok" dedi her ses... (. (Kimi aradıysak sağ olsunlar çok yardımcı oldular ama olmayınca olmuyor…)

Sebep 23 Nisan tatili, sebep Eskişehir'e turist akınının olması, hafta sonu yoğunluğu...

Federasyon bu önemli maçı Eskişehir'e verirken bunu hiç düşünmedi mi? Hafta sonu özellikle de 23 Nisan gibi bir bayram tatilinin olduğu hafta sonunda Eskişehir'de kalacak otel bulunamayacağı, bu futbolcuların nerede kalacağı hiç planlanmadı mı?

İki şehrin kaderini değiştirecek bu kadar önemli bir maçta böyle bir kritik hata yapılır mı? Biz Gebzespor kafilesi için kalacak yer arıyoruz ama elbet Altınova takımı için de aynı sorun geçerlidir. Peki şimdi ne olacak? Bu sporcular pazar günü maça çıkacak ve cumartesi günü kalacak yeri yok...

En sonunda ne yapacağız diye düşününce, bari Eskişehirspor taraftarı kucaklasın futbolcuları dedik. Herkes ikişer üçer futbolcuyu evinde misafir etsin. Türk misafirperverliğini göstersin, Eskişehirspor'un taraftarlık bilincini göstersin dedik...

Ben Eskişehir'de yaşayan biri olarak evimin kapılarını sonuna kadar Gebzesporlu sporculara açıyorum...

Siz ne dersiniz?