Geçtiğimiz gün Es Gazete’de ilginç bir haber yayımlandı.
Habere konu olan bir yazıydı. Bu yazıda, hastanelerde çalışan personele yönelik Kuran kurslarının açılması konusu yer alıyordu.
Herkesin inancına saygılıyız, her Müslüman’ın Kuran öğrenmesine, okumasına kimsenin diyeceği bir şey yok.
Haberi ilginç kılan ise kursların hastanelerde açılmak istenmesiydi.
Hastaneler insan hayatı için çok önemli yerlerdir. Doktoruyla, hemşiresiyle, diğer sağlık çalışanlarıyla, insan hayatının kurtarıldığı ya da hastalara şifa kaynağı olan hastanelerdeki personelin zaten yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz.
Sağlık meslek örgütleri sağlık çalışanlarının nasıl zor şartlar altında, özverili bir şekilde çalıştıklarını, personel eksikliğini hemen her gün yaptıkları açıklamalarla, basın toplantılarıyla gündeme getiriyorlar.
Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan imzalı Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gönderilen yazıda bakalım ne diyor.
“Genel Sekreterliğimize bağlı hastanelerde çalışan personele yönelik Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol gereğince Kur’an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi Kurslarını uygun görülen mekanlarda ve zamanda açmak isteğine dair 20.02.2013 tarihli Hayrat Vakfı İl Koordinatörünün dilekçesi ve ekler yazımız ekinde sunulmuştur. Hastanenin yöneticiliğinin uygun görmesi ve istekli olması halinde hizmeti aksatmayacak şekilde uygun mekan ve zaman ayarlanarak açılması ya da uygun görülmemesi durumunda Halk Eğitim Merkezlerinde ilgili kursların bulunduğunu personellere duyurulması” 
Tamam bir baskı yok, zorlama yok.
Hastane yönetiminin uygun görmesi, istekli olması ve de hizmeti aksatmayacak şekilde ibaresi var.
Elbette böyle bir zorlama olamaz. Yani biraz abartılı olacak ama hastayı bırak haydi Kuran kursuna mı denecek?
Böyle bir şey söz konusu değil.
Günümüzde bu tür yazı ve isteklerin birer emir telakki edildiğini de düşünürsek “olmaz olmaz” dememek lazım.
Ancak insanlar Kuran öğrenmek isterse, bunun çeşitli olanakları var.
Kuran kursları var her şeyden önce. Halk Eğitim Merkezlerinin bu konudaki çalışmaları var.
Doktor, hemşire çalışma saatleri içersinde başka işleri nedeniyle gecikse bile, insanların aklına “Kuran Kursu”ndalar mı sorusu gelmeyecek mi?