Sendikal faaliyetler kapsamında kurum ziyaretleri ile sorun ve problemleri yerinde görmek, muhataplarıyla yerinde değerlendirmek amacıyla Çifteler, Sarıcakaya ve Günyüzü ilçelerini ziyaret ettiklerini söyleyen Akar, eğitim çalışanlarının çok sayıda sorunla karşılaştığını belirtti. İlçelerde görev alan memurların bir aylık ulaşım masrafının 6 bin lirayı buluğunu söyleyen Akar, öğle yemek maliyetinin 2 bin lirayı bulmasıyla yemek ve ulaşım masraflarının neredeyse maaşlarının yarısına denk geldiğini belirtti. Ulaşım masrafları nedeniyle ilçelerde ev kiralamak isteyen eğitimcilere yönelik konuşan Akar, “Ulaşım masrafı yüksek olunca çalışanlar ilçelerde ev kiralamak istiyor ancak ilçede ev bulamıyor, ev bulsa fiyatlar almış başını gitmiş Günyüzü’nde ev kirası 9 bin lira olmuş. Öyle hale gelmiş ki yol masrafını düşürmek için bazen çalışanlar orda evi olan arkadaşının evinde misafir kalıyor. Lojmanda barınan öğretmenler kendi imkanları ile tadilat yapmak mecburiyetinde kalıyorlar, böylesi bir ortamda öğretmenleri yaşamaya mecbur bırakmak bir öğretmene reva mı?” diyerek sitem etti.

SERVİSLER İL MERKEZİNE GİRMİYOR

UKOME kararından dolayı ilçelere gelen servislerin il içine girmediklerini dile getiren Akar, “Herkes sabahın çok erken saatinde otogara gitmek, oradan da özel servise binmek zorunda kalıyor. Eskişehir merkezde öğretmen fazlalığı olduğu için öğretmenler il merkezine tayin olamıyor, mecburen ilçede çalışıyor, madem bir mecburiyet durumu ile karşı karşıya kalınıyor hiç olmazsa buralarda çalışan arkadaşlarımızın sorunları çözüme kavuşsun. Bu sorunlar 7. Dönem toplu sözleşme taleplerimizden memurlara kira, yemek ve yol yardımı yapılması talebimizin haklılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.” dedi.

İLÇELERE EK SEFER DÜZENLENSİN

30 Ağustos Ortaokulu Umut ile İstanbul Bienali’nde 30 Ağustos Ortaokulu Umut ile İstanbul Bienali’nde

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe otobüslerini kırsalda çalışan memur ve diğer çalışanlar için ilave sefer koyarak ilçelere giden çalışanlara ulaşım kolaylığı sağlanması gerektiğinin altını çizen Akar, “Bazı ilçelerde halen devam eden bitmeye yakın Toki konut inşaatları var, bunlar biran evvel bitsin ki ilçede çalışanlar kiralayacakları ev bulabilsinler ve belki kiraların da bir nebze ateşini düşürür. Bu sorunların çözümü adına yetkililere çağrıda bulunuyorum. Gayemiz kamu çalışanlarının sorumlarını dile getirmek ve çözümü için onların sözcüsü olmak. Umarız bu konularda adım atılır ve sorunlar ortadan kalkar.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM