İntibak Yasası yıllardır emeklilerin dile getirdiği büyük sorunlardan bir tanesiydi.

DİSK EMEKLİ SEN kurulduğundan bu yana emeklilerin hakkını savuna gelmiştir. Sadece emeklilerin haklarını değil, demokrasi ve emek mücadelesinin içinde yeralmış ve almaya devam etmektedir.

Bizim savunduğumuz intibak yasası; SSK,Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin maaş ortalamalarının baz alınmasıydı. Sendimazımın yaptığı hesaba göre emekli maaşı 1500 liraydı.

Yoksulluk sınırın 3000 lirayı aştığı ortamda bunun yarısını  talep etmek bir sendika olarak, bir sendikacı olarak Utanç vericidir.

AKP'ye soruyoruz; Çok mu istiyoruz?

Bizim bu taleplerimize AKP'nin cevabı;

1-Kış geldi, doğal gaza zam.

2-Kış geldi, elektriğe zam,

3-2009 Temmuz'unda SSK emeklisine günlük 37kuruş, Bağ-Kur emeklisine 20 kuruş zam yapıldı, bir simitin fiyatı o gün 60 kuruştu.

4- Avrupa'da bir bakan 'Emeklilere zam yapmak çılgınlıktır' diyor. Cari açık nedeni olarak emekliler gösteriliyor. Emekliler bütçenin kara deleği olarak niteleniyor.

5- Her geçen gün emekliler için yaşamsal olan ilaçların ödemeleri iptal ediliyor.

6- Emeklilerin çocukları taşeronlaştırılıyor, işten atılıyor, asgari ücretle çalışmaya zorlanıyor. Sendikalarda (güdümlü , yandaş, sarı sendikalar hariç) örgütlenmesi engelleniyor.

7- Tüm halkımızın parası 'içerde ve dışarda ' savaş giderlerine harcanıyor.

On milyon olan emeklilerin herbirinden yeni romanlar ve diziler çıkar.

Sonuç olarak bizim istediklerimiz belli; AKP'nin verdikleri belli. Bizler AKP'nin 'Emekliyi ezdirmeyeceğiz' masalına inanmıyoruz.